Rukomet

Hrvatska - J. Koreja: Korejci pali bez ispaljenog metka

Vedran Stilin • nedjelja, 21.01.2007.

Iako smo se svi u neku ruku pribojavali ovog susreta zbog jučerašnjeg remija Rusije i Južne Koreje, hrvatska reprezentacija je još jednom pokazala da se s pravim pristupom nema razloga pribojavati nikoga…

HRVATSKA - JUŽNA KOREJA 41:23 (20:9)

Stuttgart, Porsche Arena, gledatelja 5900

Suci: Bord i Buy (oba Francuska)

Hrvatska: LOSERT Venio (2 obrane), JERKOVIĆ Dragan (11 obrana),KALEB Nikša 3, SULIĆ Renato 3, BALIĆ Ivano 4, LACKOVIĆ BlaŽenko 2, ZRNIĆ Vedran 8, VORI Igor 6, DŽOMBA Mirza 2, VUKOVIĆ Drago 2, ŠPOLJARIĆ Denis 2, METLIČIĆ Petar 4, VUKIĆ Ljubo 4, VALČIĆ Tonči 1.
Izbornik: Lino Červar

Južna Koreja: LEE Suik-Houng (6 obrana), PARK Chan-Young (4 obrane), HWANGBO Sung-II 1, KIM Tea-Wan, YOON Kyung-Min 1, PARK Jung-Geu, PARK Kyung-Suk 2, PAEK Won-Chul 5, YOON Kyung-Shin 4, CHO Chi-Hyo 7, LEE Tea-Young 1, LEE Jae-Woo 2, KIM Sung-Heon, LEE Joon-Hee.
Izbornik: Do-Hun A. Park

Sedmerci: Hrvatska 3/3, Južna Koreja 2/2

Isključenja: Hrvatska 4 minute, Južna Koreja 4 minute

Prije polaska u Njemačku naši reprezentativci i izbornik Červar naglašavali su da će susret s Južnom Korejom biti presudan u prvoj fazi jer bi on trebao dati jednog putnik u daljnju fazu natjecanja. Tako je i bilo, međutim s obzirom na odličnu izvedbu Paklenih vrlo vjerojatno će ogled trećeg kola s Rusima odlučivati koliko bodova će Hrvatska prenijeti u novu skupinu sastavljenu od dvije najbolje momčadi D, E i F skupine.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Korejci su najavljivali presing od samog početka susreta, no naši im to nisu dopuštali već su oni uglavnom bili ti koji su zabijali lake golove iz kontranapada. Tako se iz minute u minute povećavala brojka hrvatskih pogodaka na semaforu, dok bi Korejci tek tu i tamo dali posao čovjeku za zapisničkom stolu, zaduženom za promjenu rezultata.

Fantastično je u tim trenucima funkcionirao najbolji igrač svijeta Balić koji je svojim loptama izluđivao korejsku obranu, dok su naši bez greške zabijali. Prije svih treba spomenuti nepogrešivog Vorija sa crte i u kontrama, a njemu se pridružio i odlični mladi Vukić za nevjerojatnih 20:9 poslije prvih 30 minuta.

U nastavku je umjesto Džombe na poziciju desnog krila ušao Zrnić čije prezentacije u posljednje vrijeme graniče sa znanstvenom fantastikom jer čovjek je u drugom dijelu još jednom potvrdio da je naš igrač u najboljoj formi zabivši osam pogodaka iz devet pokušaja. Posebno je bio impresivan onaj u 42. minuti postignut sa svojih sedam metara, kada je prebacio istrčalog korejskog vratara.

Naravno, ne bi bilo fer izostaviti bilo koga jer svi su dali svoj doprinos ovoj velikoj pobjedi počevši od nesavladivog Jerkovića do Špoljarića kojemu je dugo vremena stajala nula u rubrici golova, ali je zeppelinom te još jednim pogotkom na kraju stigao do brojke dva. Završilo je rezultatom 41:23, što u prijevodu ne znači mnogo jer samo pobjeda protiv Rusije donosi nam bodove na početku druge faze natjecanja.

Svjetsko rukometno prvenstvo, Skupina F (drugo kolo):
Hrvatska - Južna Koreja 41:23 (20:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!