Nogomet

Mourinho: "Dajem priliku klincima"

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 29.01.2007.

Trener londonskog Chelseaja, Jose Mourinho, pod patronatom Rusa Romana Abramoviča nikako ne može biti zadovoljan rezultatima u prvenstvu u posljednje vrijeme. Za neke od loših rezultata "kriv je travnjak", a Portugalac je najavio da će pružiti i priliku mlađim igračima...

Mjesto Josea Mourinha posljednjih tjedana u Chelseaju se konstantno trese. Bez obzira na to što nas obje strane pokušavaju uvjeriti kako ne postoji mogućnost prijevremenog rastanka uz prigodnu odštetu, mediji gotovo svakodnevno objavljuju vijesti s mogućim kombinacijama za njegovu zamjenu. Pod takvim pritiskom Mourinho je je već navikao raditi na Stamford Bridgeu, ali prije su ga pratili rezultati, dok u posljednje vrijeme to baš i nije tako. Ponukalo je to Portugalca na neke pomalo neočekivane poteze.

Mourinho se najprije pokušao opravdati zbog lošijih igra na domaćem terenu. "Moja momčad dobila je novog neprijatelja zvanog travnjak. Naime, promijenili smo travnjak na stadionu prije dva tjedna i umjesto očekivanog boljeg terena za igru dobili smo lošiji. Kvaliteta nije na potrebitoj razini i zbog toga ne možemo razviti dovoljno brzu igru kakvoj i težimo.", izjavio je Jose.

Jučer je njegova momčad s lakoćom u kup utakmici svladala Nottingham Forrest, a u drugom dijelu utakmice pružio je priliku i nekim mlađim igračima što je najavio da bi mogao češće raditi. "Namjeravam napraviti nekoliko promjena u momčadi, kao i pružiti više prilika klincima koji se žele dokazati.", otkrio je.

A u međuvremenu morat će se pozabaviti i odnosima između nekih igrača u svlačionici. Posljednji javni istup koji je izazvao zanimanje javnost djelo je Didiera Drogbe kad je prozvao Andrija Ševčenka sebičnim igračem koji ne igra za momčad. Mourinhov miljenik protiv Abramovičeva miljenika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!