Nogomet

Eto'o želi Ronalda u Barci

Zoran Zdelar • petak, 09.02.2007.

Kamerunac u redovima španjolske Barcelone, Samuel Eto'o, ovog se mjeseca napokon vratio na travnjake, a na svojoj strani terena vrlo rado bi htio vidjeti i portugalskog reprezentativca iz Manchester Uniteda, Cristiana Ronalda...

Španjolska Barcelona ove sezone ne nastavlja odličnim igrama čime su u protekle dvije sezone osvojili cijelu Europu. Mnogi razlog pripisuju činjenici da Ronaldinho nije na svojoj najvišoj razini, ali i dugo odsustvo kamerunskog napadača, Samuela Eto'oa, koji je liječio tešku ozljedu meniska.

Napokon se i on vratio na teren, te mnogi očekuju da Barcelona sad i odmakne prvom pratitelju Sevilli na više bodova razlike, a Eto'o zna koji bi im igrač u tome mogao pripomoći. Barcelona kroz medije već mjesecima šalje pozive Cristianu Ronaldu iz Manchester Uniteda, a Kamerunac je veliki zagovornik njegova transfera.

"Ronaldo je stvarno igrač po mom ukusu. U Barceloni uvijek ima mjesta za odlične igrače, a on je definitivno iznimno poseban. Na treneru i vodstvu kluba je da sastave što bolju momčad i odluče tko može nositi naš dres, ali osobno smatram kako bi Cristiana trebalo dovesti.", kazao je Eto'o.

U prilog mogućoj realizaciji transfera ide i činjenica da Ronaldo u posljednje vrijeme tvrdi kako ni sam ne zna u kojem će se klubu nalaziti za šest mjeseci, a nema sumnje kako Barcelona zahvaljujući odličnoj protekloj sezoni može platiti koliko god budu u Manchesteru tražili za nj.

Samuel se nakon ozljede, kao što smo već spomenuli, vratio utakmicama, ali mnogi zamjećuju jednu vrstu suzdržanosti i nesigurnosti, pogotovo u izravnim dvobojima s protivničkim igračima. I sam je svjestan da trenutno nije blizu razine na kakvoj je nekad bio. "Moj jedini cilj je vratiti se igrama kakve sam nekad pružao i još puno moram raditi kako bih do toga došao. Koljeno mi još uvijek ipak nije u potpunosti oporavljeno i moram ući u ritam utakmica kako bih bio spreman za napore punih 90 minuta. Još uvijek postoji i blagi strah od obnove ozljede.", priznao je kamerunski reprezentativac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!