Nogomet

Arsenal pronašao novog prijatelja

Zoran Zdelar • petak, 09.02.2007.

Nogometni svijet Sjedinjenih Američkih Država i Engleske sve se više povezuje. Osim što su američki bogataši u posljednje vrijeme kupili većinski udio vlasništva u tri kluba, danas je Arsenal dogovorio detalje suradnje s Rapidsom iz Colorada...

Nogomet, ovaj naš, europski, sve se više širi i na preostali dio svijeta gdje zasad nije čak ni među tri najpopularnija sporta - Sjedinjene Američke Države. Osim što američki tajkuni u sve većoj mjeri ulažu u europske nogometne klubove, što je u posljednje vrijeme najviše došlo do izražaja upravo u Engleskoj, gdje su tri kluba u većinskom vlasništvu Amerikanaca, i Europljani daju svoj doprinos.

Tako je globalno popularni David Beckham odlučio posljednje godine svoje karijere provesti u Los Angeles Galaxyju, i to dobro naplatiti, a sve je više i suradnja između nogometnih klubova.

Vodstvo Arsenala dogovorilo je sve detalje povezivanja s Colorado Rapidsom. Zadovoljstvo bi trebalo biti, naravno, obostrano. Arsenal će financijski profitirati kroz prodaju svojih suvenira, dok će Colorado na posudbu primati neke nogometaše iz Londona. Dogovorena je i razmjena pomoćnih trenera na određeno vrijeme, osnivanje nogometne akademije, kao i organizacija Arsenal kupa, koji će biti otvoren za sve zainteresirane klubove.

Zahvaljujući ovotjednom preuzimanju Amerikanaca većinskog udjela u Liverpoolu, nije dugo bilo potrebno nakon otkrivanja ovakve suradnje da bi krenule priče kako bi i Arsenal uskoro mogao promijeniti vlasnika. Tim više to je vlasnik Colorado Rapidsa milijarder Stan Kroenke, koji je veći dio svog bogatstva zaradio kroz sport, ali to je odlučno demantirao trener Arsene Wenger.

Arsenal već sličnu suradnju ima s belgijskim klubom Beveren, kojeg je zagrebački Dinamo još ne tako davno uništio u utakmici Kupa Uefe, i nogometnom akademijom u Obali Bjelokosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!