Nogomet

800 navijača napalo policajce

Zoran Zdelar • nedjelja, 11.02.2007.

Tek što se slegla prašina zbog nereda na Siciliji u kojima je smrtno stradao jedan policajac, već nam stiže nova vijest, ovog puta iz Njemačke o neredima. Tamo je čak 800 navijača napalo policajce...

Europu sve više očito zahvaća val navijačkih huligana. Nakon velikih nereda na talijanskoj Siciliji, gdje je u neredu jedan policajac i smrtno stradao, što je izazvalo burne reakcije čitave talijanske javnosti, ali i vlasti, sada nam vijest o neredima stiže i iz Njemačke, gdje srećom ipak nitko nije izgubio život.

U regionalnoj kup utakmici u istočnoj Njemački oko 800 navijača Lokomotive Leipzig napalo je policajce. Umjesto da su u prijateljskom ozračju dočekali Erzgebirge Aue II, okrug stadion se pretvorio u pravo bojno polje, a jedan policajac morao je reagirati čak i vatrenim oružjem. Prema prvim informacijama ozlijeđeno je 36 policajaca i šest gledatelja na utakmici, dok su deseci izgrednika ozlijeđeni.

Policija je uhitila zasad samo pet osoba, a intenzivno se pregledavaju video snimke kako bi se utvrdili identiteti što većeg broja huligana. Šteta se procjenjuje na 12.000 eura, ali u to nije uključeno čak 21 oštećeno policijsko vozilo, tako da će konačna cifra štete još višestruko narasti.

U Lokomotive Leipzigu osuđuju izgrede 'svojih navijača'. "Pružamo u potpunosti podršku vlastima i pomoći ćemo im pronaći izgrednike kako bi se mogla provesti pravda.", stoji u klupskoj objavi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!