Košarka

Benetton pobjednik Kupa

Ivana Spahija • nedjelja, 11.02.2007.

U večerašnjem finalu talijanskog TIM kupa košarkaši Benettona iz Trevisa pobijedili su momčad VidiVici iz Bologne i time po osmi put postali osvajači kupa. U vrlo izjednačenom susretu punom preokreta na kraju su više sreće imali košarkaši iz Trevisa koji na početku nisu niti bili među favoritima..

Košarkašima Benettona po osmi put u povijesti ovog natjecanja je pošlo za rukom osvojiti košarkaški kup. Nakon što su u jučerašnjem polufinalu u posljednjoj sekundi eliminirali najveće favorite, Montepaschi iz Siene, u večerašnjem susretu su imali težak zadatak u obliku drugoplasirane momčadi prvenstva, VidiVicija iz Bologne.

Susret je počeo izjednačeno, u sedmoj minuti rezultat je bio 13:13, a snage su bile jednako raspodijeljenje među košarkašima obiju momčadi. Košarkaši Benettona do kraja prve četvrtine su pojačali ritam igre pa je četvrtina okončana sa +4 (15:19) za Benetton. U drugoj četvrtini silovito su krenuli košarkaši VidiVicija, do 12. minute došli su do +5 (24:19), ali momci iz Benettona su im se približavali, samo dvije minute kasnije bilo je 26:27 za Benetton. Na odmor se ipak otišlo sa +4 (40:36) za momčad iz Bologne.

U nastavku susreta, košarkaši VidiVicija su uspjeli odmaknuti na +7 (49:42 u 24. minuti), Benetton se ipak uspio vratiti i privesti četvrtinu kraju sa dva poena zaostatka (54:52). Posljednja četvrtina donijela je nova izjednačenja, tri minute prije kraja rezultat je bio 61:61 i činilo se kako će i ovaj susret biti odlučen u produžecima. Ipak, to se nije dogodilo, košarkaši Benettona u posljednjoj su minuti uspjeli doći do pobjede s konačnim rezultatom 67:65.

Najviše poena na utakmici ubacili su Travis Best iz VidiVicija i Terrell Lyday iz Benettona, svaki po 15 poena. Iz pobjedničke momčadi još su se istaknuli Goree i Nelson od kojih je svaki postigao po 14 poena.

Talijanski TIM kup, finale: Benetton Treviso - VidiVici Bologna 67:65.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!