Nogomet

Crna mačka Marseillea

Maja Giljanović • nedjelja, 11.02.2007.

U posljednjem susretu 24. kola momčad Marseillea nije uspjela iskoristiti jučerašnji poraz Lillea te preuzeti treću poziciju nakon razočaravajuće partije na gostovanju u Bordeauxu...

Istina, gosti se nisu baš mogli hrabriti statistikom jer je ona govorila dobrano u prilog žirondinaca. Naime, Emonova momčad je od 1977. tek jednom slavila na Chaban Dalmasu. Dvanaestoplasirani je domaćin pobjedom izborenom bez pomoći jednog Darchevillea, Šmicera te Juriettija stigao na bod zaostatka za svojom omiljenom mušterijom pa se trener Ricardo Gomes s pravom može ponovno nadati izlasku na euro-scenu iduće sezone.

Teški uvjeti (pljusak i izrovani travnjak) tek su djelomično opravdanje za užasno loših 90 minuta, ali navijači Bordeauxa zahvaljujući jednom jedinom potezu idu kući pjevajući. 75. minuta je donijela prevagu; Mavubin se udarac sa dvadesetak metara nekako dokotrljao do Fauberta koji spretno reagira i ostavlja Carrassoa bez šanse.

Ranije danas Lens je ponovno vratio zaostatak za Lyonom na 11 bodova čistom pobjedom nad Perrinovim Sochauxom. Gosti se ni ovdje nisu imali preveć čemu nadati jer su od 1932. ubilježili tek sedam pobjeda na Felix Bollaertu. Domaćin u vodstvo prelazi u 28. minuti nakon izvrsno izvedenog slobodnog udarca Monterrubija kojeg u Richertovu mrežu glavom posprema Hilton. Već u 30. Aruninu asistenciju u podebljanje vodstva pretvara kapetan Keita za nevjerojatnu realizaciju domaće momčadi: dva udarca - dva u okvir vrata - rezultat 2:0. U nastavku prigodu za povratak u igru ne koristi u 50. Le Tallec, a deset minuta kasnije svu neizvjesnost oko možebitnog ishoda otklanja Aruna nakon brzopoteznog gola: Hilton prihvaća loptu na centru, Monterrubio je preuzima i upošljava Arunu koji hladnokrvno matira nemoćnog vratara gostiju. U 85. počasni pogodak stiže u slovensko-srpska koprodukciji: Birsin centaršut, Tošićev volej za konačnih 3:1.

Le Championnat, 24. kolo, rezultati: Lens - Sochaux 3:1, Bordeaux - Marseille 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!