Nogomet

Henry i Wiganovih 50 milijuna

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 12.02.2007.

O jučerašnjem susretu Arsenala i Wigana u engleskim nogometnim krugovima pričat će se još neko vrijeme. Arsenalov kapetan Thierry Henry porječkao se je s Wiganovim vratarom, dok trener Wigana tvrdi kako im je ukradena pobjeda vrijedna 50 milijuna funti...

Arsenal je jučer na Emirates stadionu i više negoli sretno stigao do pobjede nad slabašnim Wiganom, koji ih je ipak uspio iznenaditi pogotkom i vodstvom do same završnice utakmice. No, Arsenal u posljednjih deset minuta utakmice uspijeva stići do pobjede. Najprije je Fitz Hall nesretno izjednačio autogolom nakon ubačaja, a nedugo zatim Tomas Rosicky postiže pobjedonosni pogodak.

Trener Wigana, Paul Jewell, uvjeren je kako je pobjedonosni pogodak Arsenala postignut iz zaleđa koje nije suđeno, a isto tako smatra i kako je njegova momčad oštećena za nedosuđeni jedanaesterac nakon navodnog prekršaja Flaminija nad Heskeyem. Jewell napominje i kako bi ih ova ukradena pobjeda mogla koštati čak 50 milijuna funti ukoliko ispadnu iz Premiershipa. Trenutno su samo pet bodova iznad zone ispadanja.

Osim svih tih upitnih sudačkih odluka zbog kojih će se provesti i istraga u Engleskom nogometnom savezu, igrači Wigana ogorčeni su i na Arsenalova kapetana, Thierry Henryja, koji se porječkao s njihovim vratarom Chrisom Kirklandom.

Henryja je, naime, iznerviralo odugovlačenje Kirklanda prilikom vraćanja lopte u igru što mu je izravno i priopćio. Arsenalov trener Arsene Wenger brani svog kapetana, iako se slaže da je mogao to obaviti i znatno civiliziranije. "Henry je bio iznerviran, ali to što je učinio je bilo ispravno. Gledatelji ne plaćaju ulaznicu kako bi gledali kako netko krade vrijeme, već žele nogomet. Dobro, mogao je Henry to riješiti i na drukčiji način, ali bilo je i većih incidenata u nogometu u posljednje vrijeme. Kirkland je počeo odugovlačiti s vraćanjem lopte u igru već u prvom poluvremenu.", napomenuo je Wenger.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!