Nogomet

Stotka obrambenog lava

Tea Lokas • ponedjeljak, 19.02.2007.

U utorak će kapetan Milana po 100. put zaigrati u Ligi prvaka za crno-crvene. Paolo Maldini je igrač Milana čak od 1985. godine, kada je debitirao u utakmici Serie A protiv Udinesea...

Slika 1 od 1.

Maldini će se pridružiti igračima poput Raula, Roberta Carlosa, Olivera Kahna te Davida Beckhama, koji su već prešli magičnu stotku u Ligi prvaka.

21 godina vrhunske karijere u Milanu je za njim, i toliko godina istinske vjernosti svom klubu. Ovaj 38-godišnji talijanski obrambeni majstor odigrao je i svoju 800. utakmicu u dresu Milana uopće, u svim natjecanjima. Već nakon 571. pojavljivanja bio je apsoluni rekorder Serie A, a dotadašnji rekord bio je u vlasništvu Dina Zoffa.

Od kad je član Milana osvojio je sedam Scudetta i četiri naslova pobjednika Lige prvaka. Godine 2004. primio je i počasnu nagradu Fife za jednog od 125 najvećih živućih nogometaša. Iako je Maldini odavno bio na vrhuncu svoje karijere, a tada je zasigurno bio jedan od najvećih, i danas igra na jako visokoj razini. Krajem 2005. je objavio da će karijeru završiti ovom sezonom, iako mu ugovor s Milanom traje do 2008.

Ako i kad se to desi, njegova "trojka" pričekat će još jednog Maldinija, onoga iz mladog milaneskog pogona...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!