Nogomet

Zidane ponovno zaigrao

Zoran Zdelar • subota, 24.02.2007.

Jedan od najboljih svjetskih nogometaša, Zinedine Zidane, koji je bacio veliku mrlju na svoju karijeru u finalu Svjetskog prvenstva prošle godine danas je ponovno zaigrao. Na Tajlandu je sudjelovao u humanitarnoj utakmici za bolesnu djecu...

Zinedine Zidane unatoč svima poznatom prekršaju u finalu Svjetskog prvenstva protekle godine s Italijom nesumnjivo je jedan od najvećih nogometaša svijeta. U ljeto 2006. godine povukao se je iz nogometa, ali humanitarne akcije ipak ga uspijevaju barem povremeno vratiti na nogometne travnjake. Danas je na Tajlandu sudjelovao u humanitarnoj utakmici od koje sakupljena sredstva odlaze u fond za djecu zaraženom HIV-om/AIDS-om.

Više od deset tisuća gledatelja okupilo se kako bi uživalo u Zidaneovim potezima, a od ulaznica je zasad prikupljeno 7.500 dolara. Naravno, puno veću vrijednost ima dolazak samog Zidanea na jednu ovakvu utakmicu kako bi pokazao oboljeloj djeci kako je nekome do njih stalo, a nemali broj njih sanja upravo o karijeri kakvu je imao slavni Francuz.

Zidane je odigrao oko sat vremena, a gledatelji su bili oduševljeni jedinstvenom prilikom. 34-godišnji Francuz pohvalio je Azijce za nogometni napredak. "Azijski nogomet trenutno je u procesu kad će napraviti veliki korak naprijed. I u ovoj utakmici sam vidio nekoliko odličnih nogometaša koji bi vrlo lako mogli zaigrati u velikim europskim klubovima.", kazao je Zidane, a potom se posvetio mnogobrojnoj djeci. Na kraju razgovora osvrnuo se i na svoj život nakon odlaska u mirovinu. "Život nakon odlaska u mirovinu je predivan. Sad napokon imam dovoljno vremena za učiniti sve ono što prije nisam mogao. Želim što više vremena provoditi s ovom djecom i pomoći im koliko mogu kako bi ponovno bili sretni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!