Nogomet

Iznenadna smjena na klupi Bayerna

Petar Plevnik • srijeda, 31.01.2007.

Iako je učinak Bayerna u 180 minuta proljetne polusezone bio ispod svih očekivanja, malo tko je očekivao ovakvu vijest iz Münchena. Naime, prema pisanju Bilda, a kako prenose svi njemački mediji, Felix Magath smijenjen je s klupe Bayerna, a na njegovo se mjesto vraća Ottmar Hitzfeld...

Iako su u povijesti Bayerna rijetki primjeri u kojima su treneri smijenjivani usred prvenstva, samo jedan bod u dva susreta proljetnog dijela prvenstva, i zaostatak od pet bodova prednosti za vodećim Werderom i Schalkeom, uz utakmicu više, mogli bi biti i više nego dovoljan razlog za Magathovu smjenu.

Nakon jučerašnjeg domaćeg remija sa Bochum, vodeći čovjek Bayerna Karl Heinz Rumennige nije bio raspoložen za izjave te je samo potvrdio kako "mora prospavati noć" i "kako će o svemu odlučiti sutra".

Magathova pozicija po prvi put se ozbiljnije uzdrmala u 12. kolu, kada je Bayern u Leverkusenu u posljednjim minutama uspio preokrenuti vodstvo Bayera od 2:1 i slaviti sa 3:2. Nakon tog susreta i sam Uli Hoeneß priznao je kako bi u slučaju poraza "Magath našao u jakoj teškoj situaciji".

Ono što je u cijeloj priči oko Magathove smjene pobudilo još veće zanimanje je ime Magathovog nasljednika. Naime, legendarni Ottmar Hitzfeld, koji je s Bavarcima u razdoblju od 1998 do 2004 osvojio sve što se osvojiti dalo, nakon dvije i pol godine, po svemu sudeći, vraća se na klupu bavarskog ponosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!