Nogomet

Debi Olića, petarda Hannovera

Petar Plevnik • srijeda, 31.01.2007.

Nakon jučerašnja četiri, večeras je na rasporedu bilo i preostalih pet susreta 19. kola Bundeslige. Vodeći dvojac, Werder i Schalke, zabilježio je nove pobjede, dok se za pothvat kola pobrinuo Hannover, deklasiravši Herthu sa 5:0. HSV-u pak ni Ivica Olić nije pomogao u pohodu na tri boda...

Središnji susret večerašnjeg programa, a i čitavog 19. kola, igran je u Leverkusenu, gdje su snage odmjerili Bayer i Werder. Susret je za goste iz Bremena bio tim važniji što im je Bayern jučerašnjim kiksom protiv Bochuma velikodušno ponudio prigodu da se riješe još jednog konkurenta u utrci za naslov. Počelo je vrlo otvoreno s obje strane, a u takvim su se uvjetima bolje snašli gosti, koje je u vodstvo doveo, tko drugi nego, Miroslav Klose, glavom pospremivši u mrežu ubačaj Borowskog. I nakon pogotka gostiju nastavilo se otvoreno s obje strane, a vrlo dobre prigode za izjednačanje Apotekari su imali u 26. i 31. minuti preko Freiera te u 29. preko Barbareza.

U nastavak susreta domaćini ulaze s Kießlingom umjesto Barnette, dok u redovima gostiju Hugo Almeida mijenja Hunta. Najbolju prigodu za izjednačenje domaćini su imali u 63. minuti kada Voronin pogađa unutrašnji dio stative od koje se lopta, umjesto u gol, odbija u teren. 10 minuta kasnije nova nesreća, točnije glupost, za domaćine. Castro zarađuje drugi žuti karton i ostavlja svoju momčad s igračem manje, što gosti korite te preko Almeide u 78. minuti dolaze do konačnih 0:2. U redovima domaćina svih je 90 minuta igrao Marko Babić, dok je Jurica Vranješ odradio posljednje tri minute za Werder.

A momčad iz Bremena uz stopu prati Schalke, koji je unatoč ne baš impresivnoj partiji protiv Alemannije uspio upisati novu pobjedu, slavivši sa 2:1. Da će gosti iz Aacheha skupo prodati svoju kožu u Gelsenkirchenu bilo je vidljivo već u 17. minuti, kada Ibišević u prvom izletu gostiju pred vrata domaćina pogađa za iznenađujućih 0:1. Pitanje je u kojem bi se smjeru susret razvijao da samo šest minuta kasnije branič gostiju Sichone nije igrao rukom u svom 16-ercu, što koristi Rafinha i iz 11-erca izjednačava rezultat.

U drugi dio Schalke ulazi puno angažiranije i kao rezultat toga nižu se prigode pred golom gostiju, od kojih treba izdvojiti gredu Bordona u 58. minuti i udarac Halila Altintopa iz 70. minute, koji je na putu do gola pogodio dva braniča gostiju. Ipak, da Schalke dođe do tri vrlo važna boda pobrinuo se ponovno branič gostiju Sichone, koji u 74. minuti skreće u vlastitu mrežu udarac Kuranyia i definitivno si priskrbljujue epitet tragičara 19. kola.

Za pothvat kola nesumnjivo se pobrinuo Hannover, koji je na domaćem terenu sa pet komada u Berlin ispratio Herthu. Još se jednom potvrdilo koliko za Herthu znači Josip Šimunić, koji je večerašnji susret propustio zbog lakše ozlijede. Da se gostima ne piše dobro u 16. je minuti pogotkom najavio branič domaćina Vinicius, a isti je igrač u 37. minuti strijelac za 2:0. Sve nade gostiju u eventualni preokret u posljednjim je trenucima prvog dijela pogotkom za 3:0 uništio drugi domaći stoper, Fahrenhost. Ni nastavak susreta nije donio ništa bolji rasplet za goste. Rosenthal u 64. minuti povisuje na 4:0, da bi 12 minuta kasnije Lala zabio za konačnih 5:0. Od 64. minute a Herthu je igrao Srđan Lakić.

Nakon što je u prošlom kolu u drugoj minuti sudačke nadoknade ispustio pobjedu u Bielefeldu, HSV je na AOL Areni dočekao Energie iz Cottbusa sa samo jednim ciljem - pobjedom. U tome je domaćinima trebao pomoći i Ivica Olić, koji je od prve minute krenuo u napadu zajedno sa Ljubojom. I uistinu, domaćini su imali start iz snova; već u trećoj minuti branič gostiju Mitreski u svom 16-ercu ruši Jarolima, a s bijele točke siguran je bio Sorin. Međutim, radost domaćina trajala je samo pet minuta, budući da gostujući rumunjski dvojac Munteanu - Radu vješto koristi kardinalnu pogrešku domaćeg braniča Benjamina i Radu pogađa za 1:1.

Domaćini se od izjednačujućeg pogotka nisu oporavili do kraja poluvremena, a kako situacija za domaćine ništa bolje nije izgledala ni početkom drugog dijela, trener domaćina Doll u igru uvodi i trećeg napadača Sanogoa. No ni to nije pomoglo HSV-u da dođe do prijekopotrebne pobjede, budući da se obrana gostiju, u kojoj je svih 90 minuta odradio Mario Cvitanović, odlično nosila s domaćim napadima i zasluženo odnijela bod iz Hamburga.

Što se tiče Olićeve igre, zabilježili smo tek dva pokušaja; u 69. minuti njegov udarac blokirao je McKenna, dok u 89. minuti Piplica brani njegov udarac glavom.

Čini se kako dortmundska Borussia unatoč promjeni trenera nastavlja s igrama toplo-hladno. Nakon što su u petak svladali Bayern, večeras su igrači Jürgen Röbera poraženi kod, do ovog kola, posljednjeplasiranog Mainza. Gosti će još dugo žaliti za početnim trenucima susreta, kada su sjajne prigode za vodstvo propustili Dede i Valdez. Trenutak odluke dogodio se u 61. minuti kada Metzelder u svom 16-ecu ruši Rumana, a Andreasen donosi Mainzu drugu pobjedu u četiri dana, zahvaljujući kojoj je Mainz ulogu fenjeraša prepustio HSV-u.

Bundesliga, 19. kolo, rezultati:
Bayer Leverkusen - Werder Bremen 0:2, Hannover - Hertha 5:0, Mainz - Dortmund 1:0, Schalke - Alemannia 2:1, HSV - Energie Cottbus 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!