Nogomet

Olić dobio novog trenera

Petar Plevnik • petak, 02.02.2007.

Tek nešto više od 24 sata trajala ja potraga za novim trenerom HSV-a. Od danas je poznato kako će Ivicu Olića i društvo od ispadanja iz Bundeslige pokušati spasiti Nizozemac Huub Stevens...

Još od trenutka kada je Thomasu Dollu pokazan put prema izlaznim vratima hamburškog kluba, njemački mediji krenuli su u potragu za Dollovim nasljednikom. U prvi plan odmah je iskočio Nizozemac Huub Stevens, koji u Njemačkoj uživa veliki ugled, još od kada je Schalke 1997. doveo do naslova pobjednika Kupa Uefa.

Ništa u priči oko novog trenera HSV-a ne bi bilo čudno, da se čelnici kluba nakon prvotnog dogovora sa Stevensom nisu predomislili i stupili u kontakt sa, u međuvremenu iz Bayerna otpuštenim Felixom Magathom, igračkom legendom HSV-a, koji je već u jednom navratu sjedio na klupi kluba iz Hamburga. Ipak, kako je Magath poslao odbijenicu vodstvu HSV-a, izbor je pao na Stevensa.

53-ogodišnjem Nizozemcu, koji u Hamburg dolazi s mjesta trenera nizozemskog prvoligaša Rode, HSV će biti četvrti bundesligaški klub u karijeri. Trenersku karijeru u Njemačkoj Stevens je započeo u Schalkeu (1996.-2002), zatim u Herthi, a zadnja njemačka postaja bio mu je Köln.

Podsjetimo, HSV se nakon 19. odigranih kola nalazi na posljednjem mjestu Bundeslige sa 15. bodova, četiri manje od petnaestoplasiranog Bochuma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!