Nogomet

HSV konačno slavio, Schalke pobjegao

Petar Plevnik • subota, 10.02.2007.

Središnji susret 21. kola Bundeslige potpuno zasluženo pripao je Stuttgartu, koji je sa 4:1 svladao goste iz Bremena. Poraz Werdera sjajno je iskoristio Schalke i pobjedom nad Herthom pobjegao Werderu na šest bodova prednosti. Pobjedu je konačno dočekao i HSV, koji je sa visokih 3:0 svladao dortmundsku Borussiju...

Uoči dvoboja Stutgarta i Werdera tradicija je debelo bila na strani gostiju, koji su pet posljednjih puta travnjak na Gottlieb Daimleru napustili neporaženi. Da će se tradicija danas prekinuti već je u trećoj minuti nagovijestio Hilbert, koji u mrežu Wiesea posprema centaršut Magnina. Vodeći pogodak samo je dodatno podigao domaćine, koji 12 minuta kasnije vode sa 2:0. Odličnu akciju izveli su Hilbert i Cacau, a na brazilčevo ubacivanje najbolje reagira novopečeni njemački reprezentativac Mario Gomez i udvostručuje vodstvo domaćina.

Na odgovor gostiju čekalo se samo šest minuta. Borowski s desne strane ubacuje za Klosea, koji ostavlja za natrčalog Diega, a Brazilac sa pet metara smanjuje na 2:1. Da domaćini na odmor ipak odu s dva pogotka prednosti u 33. minuti pobrinuo se Magnin, koji sjajnim udarcem sa ruba 16-erca gađa unutrašnju stativu od koje se lopta odbija u gol.

U drugom dijelu Werder je u potpunosti pruzeo terensku inicijativu, stvorivši nekoliko izglednih situacija za pogodaka. Najbolju prigodu gosti su imali u 68. minuti kada Hildenbrand sjajnom intervencijom brani udarac Borowskog. Umjesto pogotka u mreži Stuttgarta, Švabe su preko Strellera u 86. minuti stavile točku na i visoke pobjede, zahvaljujući kojoj su došli na samo bod zaostatka u odnosu na Werder, za koji je od 30. minute igrao Jurica Vranješ.

Posrtaj Werdera na najbolji mogući način iskoristio je Schalke i pobjedom nad Herthom došao do velikih šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu momčad iz Bremena. Iako su mreže mirovale u prvih 45 minuta daleko od toga da nije bilo prigoda. Gosti su ti koji više mogu žaliti za propuštenim, posebice Gilberto i Pantelić, dok je najbolju prigodu za domaćine propustio Lővenkrands u 39. minuti.

U nastavku susreta Schalke je zaigrao puno agresivnije i takav im se pristup isplatio u 64. minuti, kada Kuranyi glavom u mrežu posprema ubačaj Lincolna iz kuta. Gosti su kapitulaciju potpisali 10 minuta kasnije, kada kontranapad domaćina pogotkom okončava Lővenkrands, za konačnih 2:0.

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je HSV tek u 21. kolu upisao svoju drugu prvenstvenu pobjedu! Za sve frustracije momčadi iz Hamburga platila je Borussia, kojoj je ovo treći uzastopni poraz i koja tona sve niže. Ko zna kako bi se utakmica odvijala da u trećoj minuti Kringe nije previše oklijevao pred golom domaćina, dopustivši Atoubi da u zadnji trenutak ispravi svoju pogrešku. S druge strane, prva ozbiljnija situacija pred vratima gostiju rezultirala je pogotkom.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Vratar gosiju Weidenfeller u svom je 16-ercu srušio Mahdavikiu, a 11-erac u vodstvo domaćina pretvara van der Vaaart. Novo olakšanje za Huuba Stevensa stiglo je u 40. minuti, kada se centaršut van der Vaarta sretno odbija do Benjamina koji glavom sa peterca povisuje na 2:0. Potvrda pobjede domaćina, za koje je do 87. minute igrao Ivica Olić, stigla je u prvoj minuti sudačke nadoknade kada Mahdavikia postavlja konačnih 3:0.

Sjajan ulazak u nastavak sezone Mainz je potvrdio i današnjom visokom pobjedom nad Energie Cottbusom, zahvaljujući kojoj je momčad Jürgena Kloppa pobjegla iz zone najugroženijih. Da je Mainz odlično tržio u prijelaznom roku posvjedočila je sedma minuta, kada nakon akcije nesuđenog dinamovca Sota, Andreasen dovodi domaćine u vodstvo. Gosti se vraćaju u 20. minuti, zahvaljujući pogotku Radua, no samo dvije minute kasnije Zidan ponovno dovodi Mainz u vodstvo.

Novi udarac pred odlazak na odmor gosti su doživjeli u 40. minuti, kada, nakon prekršaja na Sotu, Zidan iz 11-erca povisuje na 3:1. Odličnu partiju egipatski napadač okrunio je u 60. minuti, kada na dodavanje Rumana postiže hat-trick za uvjerljivu pobjedu Mainza. U redovima gostiju svih 90 minuta igrao je Mario Cvitanović, dok je Stiven Rivić u igru ušao u 85. minuti.

Strijelci su raspoloženi bili i u Leverkusenu, gdje su snage odmjerili Bayer i Eintracht iz Frankfurta. Ništa zanimljivog nije se na Bay Areni događalo sve do 28. minute, kada je zbog igranja rukom izvan 16-erca isključenje zaradio domaći vratar Butt. Usprkos igraču manje domaćini su u 39. minuti došli u vodstvo, zahvaljujući autogolu Jonesa. Ipak, tri minute kasnije gosti se vraćaju u susret i preko Kyrgiakosa dolaze do izjednačenja.

U drugom dijelu domaćini su odolijevali napadima brojčano nadmoćnijih gostiju sve do 84. minute kada Meier dovodi goste u vodstvo. I kada se već činilo da će se Eintracht u Frankfurt vratiti sa sva tri boda, u prvoj minuti sudačke nadoknade Kießling pogađa za 2:2 i donosi Apotekarima vrijedan bod.. U redovima Bayera svih 90 minuta igrao je Marko Babić.

Za razliku od ostalih bundesligaških terena, napadači nisu bili raspoloženi u Mönchengladbachu, gdje su Borussia i Alemannia iz Aachena odigrali bez pogodaka.

Bundesliga, 21. kolo, 10.2.2007.:
HSV - Borussia (D) 3:0, Stuttgart - Werder 4:1, Mainz - Energie 4:1, Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 2:2, Schalke - Hertha 2:0, Borussia (M) - Alemannia Aachen 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!