Nogomet

Prvijenac Olića, Mainz i Hannover nezaustavljivi

Petar Plevnik • subota, 24.02.2007.

Subotnji susreti 23. kola Bundeslige donijeli su apsolutnu dominaciju domaćina. Novi korak ka bijegu iz zone najugroženijih napravio je HSV, a Ivica Olić još je jednom potvrdio kako mu puno bolje leži uloga jockera, upisavši se po prvi puta u strijelce. Sa sjajnim igrama nastavili su Mainz i Hannover, dok je Bayern došao do druge pobjede od povratka Ottmara Hizfelda na klupu...

Nakon dvije uzastopne pobjede pod vodstvom Huuba Stevensa, HSV je u puno boljem raspoloženju, no i s Ivicom Olićem na klupi, dočekao Eintracht, koji je zahvaljujući lošim igrama u nastavku prvenstva došao u zonu ispadanja. Domaćini su idealno otvorili susret te već u sedmoj minuti, zahvaljujući sjajnom pogotku van der Vaarta iz slobodnog udarca, došli u vodstvo. 1:0 stajalo je na semaforu sve do 59. minute, kada gosti pomalo iznenađujuće preko Takahare dolaze do izjednačenja.

Stevens uviđa da je vrag odnio šalu te radi ne jedan, nego dva poteza utakmice; u igru uvodi Olića umjesto neraspoloženog Sanogoa te Trochowskog umjesto braniča Sorina. Opravdanost Stevensovih poteza pokazalse već u 76. minuti, kada upravo Trochowski dovodi HSV u ponovno vodstvo, da bi pobjedu domaćina prvijencem u dresu svog novog kluba u trećoj minuti sudačke nadoknade potvrdio Ivica Olić.

Sa sjajnim igrama nastavio je Mainz, koji je na domaćem terenu protiv Nürnberga došao do četvrte pobjede u petom susret nastavka prvenstva. I današnji susret potvrdio kako je Mainz definitivno odradio sjajan posao iu prijelaznom roku. Naime, domaćini su do pobjede stigli na krilima egipatskog napadača Mogammeda Zidana, koji je pogocima u 20. i 27. minuti osigurao Mainzu vodstvo od 2:0 na odmoru. Sve što su gosti, za koje nisu nastupili ni Ivica Banović ni Leon Benko, uspijeli napraviti u nastavku susreta je počasni pogodak, koji je djelo Saenka u 64. minuti.

Jednaki učinak kao i Mainz, četiri pobjede i jedan remi, u nastavku je sezone ostvario Hannoveru, koji se zahvaljujući današnjoj uvjerljivoj pobjedi nad dortmundskom Borussijom vinuo na sedmo mjesto, samo tri boda manje od mjesta u Kupu Uefa. Nakon uspavljujućih prvih 45 minuta, malo je tko na AWD Areni u Hannoveru očekivao da će vidjeti šest pogodaka u nastavku susreta, od čega čak četiri u mreži gostiju.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Sve je počelo u 56. minuti, kada Huszti dovodi domaćine u vodstvo. Nova nesreća za goste dolazi samo tri minute kasnije, kada Valdez zbog drugog žutog kartona mora napustiti igru. Domaćini igračku prednost obilato koriste te za manje od 20 minuta igre, pogocima Stajnera u 69. te Brugginka u 76. i 78. minuti dolaze do visokih 4:0. Opuštanje u redovima domaćina Borussia uspijeva kazniti te pogocima Smolareka u 87. i Kringea u prvoj minuti sudačke nadoknade ublažizi na podnošljivih 4:2.

Nakon obećavajućeg poraza na Santiago Bernabeu, Bayern je dugotrajan proces izlaska iz krize nastavio domaćim susretom protiv Wolfsburga. Bavarci su u vodstvo došli bez prave prigode, zahvaljujući pogotku Podoslkog iz 11-erca, nakon što je prekršajem u 16-ercu Wolfsburga zaustavljen Pizarro. Do pogotka za 2:0 Bayern je došao u 55. minuti, kada Van Bommel odlično reagira na dodavanje Schweinsteigera. Blijedi gosti uspijeli su ipak do kraja susreta doći do počasnog pogotka, zahvaljujući Makiadiu, koji uz pomoć Lahma vara Kahna za konačnih 2:1.

Za pogotke nisu ostali prikraćeni ni gledatelji u Bochumu, gdje su snage odmjerila dva izravna konkurenta u borbi za ostanak u ligi, Bochum i Alemannia. Prvi su u vodstvo došli domaćini, pogotkom svog najboljeg strijelca, Grka Gekasa u 25. minuti. Da gosti na odmor ne odu u rezultatskom zaostatku pobrinuo se Ibišević u 35. minuti. I u nastavku susreta domaćini su ti koji su prvi došli u vodstvo, preko Epallea u 53. minuti. Nada domaćina da mogu doći do prve pobjede u nastavku prvenstva trajalo je samo šest minuta, kada Lehmann pogađa za konačnih 2:2. Posljednjih devet minuta u redovima domaćina igrao je i Ivo Iličević.

Bundesliga, 23. kolo, 24.2.2007.:
Hannover - Borussia (D) 4:2, Mainz - Nürnberg 2:1, Energie Cottbus - Arminia Bielefeld 2:1, HSV - Eintracht 3:1, Bayern - Wolfsburg 2:1, Bochum - Alemannia Aachen 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!