Rukomet

Metličić i Džomba zaustavili Balića

Petar Plevnik • subota, 24.02.2007.

Nakon jučerašnjeg stradanja Barcelone u Flensburgu, najveću pozornost u preostala tri susreta četvrtfinala Lige prvaka privukao je dvoboj Džombinog i Metličićevog Ciudad Reala i Balićevog i Dominikovićevog Portlanda, u kojem su slavili domaćini. Prednost je ostvario i Veszprem Zdravka Zovka, dok se Vedran Zrnić iz Valladolida vraća neporažen...

Prvih pola sata susreta između Ciudad Reala i Portland San Antonia najbolje je pokazalo je zašto su se u redovima aktualnog europskog prvaka pribojavali ovog susreta. Naime, obrana Portlanda, na čelu sa raspoloženim Hvidtom lakoćom je izlazila na kraj s napadom domaćina, što je momčadi iz Pamplone omogućavalo lake pogotke iz kontranapada. Rezultat takvog razvoja događaja, bilo je i vodstvo gostiju na odmoru od 14:9.

U nastavku susreta potpuno drugačiji rasplet. Europski prvaci odigrali su puno čvršću obranu, razbranio se i Šterbik i vrlo brzo domaćini su došli do preokreta te je njihova prednost rasla iz minute u minutu, rezultiravši s konačnih 26:21. Prvi strijelac kod domaćina Rutenka sa šest pogodaka, dok kod gostiju sedam pogodaka Kjellinga. Džomba pet pogodaka za domaćine, Balić tri za goste.

Vezane vijesti

Kiel je na noge Veszpremu otputovao bez ozlijeđenog Larsa Krogha Jeppesena te vratarskog broja dva, Heninga Fritza, što je u laganu prednost stavilo momčad Zdravka Zovka. U prvom dijelu igre Kiel je bio bolja momčad i da domaćini na vratima nisu imali fenomenalnog Dejana Perića, koji je susret završio sa 22 obrane, gosti bi na odmor otišli sa više od pogotka prednosti.

I u nastavku susreta Kiel je održavao minimalnu prednost sve do 45. minute, kada Veszprem preko Gyule Gala po prvi puta dolazi u prednost, koju Mađari nisu ispuštali do kraja susreta. U završnici susreta Veszprem je uspio doći i do četiri pogotka prednosti, no Ahlm pogotkom u posljednoj sekundi smanjuje na konačnih 39:36. Najbolji strijelac susreta Nikola Karabatić sa 10 pogodaka za goste, dok kod domaćina sedam pogodaka Kirila Lazarova.

Vrlo dobru situaciju pred uzvrat u Njemačkoj stvorio je Gummersbach. Momčad Vedrana Zrnića odigrala je 36:36 u Valladolidu i tako napravila mali, ali značajan korak prema plasmanu u polufinale. Španjolci su bili bolji u prvom dijelu, kojeg su riješili u svoju korist sa 16:13, da bi u nastavku igrači Alfreda Gislassona odigrali bolje i došli do konačnih 36:36.

Najbolji u redovima domaćina Crnogorac Alen Muratović sa osam pogodaka, dok kod Gummersbacha najbolji Danielle Narcisse sa osam pogodaka. Vedran Zrnić četiri se puta upisao u strijelce.

Liga prvaka, četvrtfinale, prvi susreti:
Ciudad Real - Portland San Antonio 26:21
Veszprem - Kiel 39:36
Valladolid - Gummersbach 36:36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!