Rukomet

Kiks Magdeburga, sjajni Petterson

Petar Plevnik • nedjelja, 25.02.2007.

U nepotpunom 21. kolu Bundeslige središnji susret kola, dvoboj Kronau/Östringena i Magdeburga, odigran je još u srijedu, a uspješniji su bili domaćini. U ne odveć zanimljivom kolu, pozornost na sebe skrenuo je Islanđanin Alexander Petterson, koji je u pobjedi svog Großwallstadta sudjelovao sa čak 16 pogodaka...

Iako je Magdeburg na dvoboj s Kronauom doputovao kao favorit, momčad Bogdana Wente kući se vratila praznih ruku, što i ne čudi s obzirom na sjajnu igru domaćina, koji su već do odmora imali devet pogodaka prednosti (20:11), tako da je konačnih 32:27 za Kronau samo logičan slijed događanja. Najraspoloženiji u redovima domaćina Poljak Jurasik sa devet pogodaka, dok kod gostiju najbolji Jurasikovog kolega iz reprezentacije, Bielecki sa sedam pogodaka.

HSV se bez problema na domaćem parketu obračunao sa slabašnim Mindenom, upisavši pobjedu od osam pogodaka razlike, 34:26. Najbolji kod domaćina Schröder i Yoon sa šest pogodaka, dok kod gostiju 10 pogodaka Gudjonssona.

Vezane vijesti

Lako je do bodova došao i Göppingen, koji je na domaćem parketu svladao Hildesheim sa 29:22. Gosti su se dobro držali u prvom dijelu (11:12), no u nastavku susreta do izražaja dolazi kvaliteta domaćina, koje je do pobjede predvodio Volker Michel sa devet pogodaka. Kod gostiju najbolji Kasmauskas sa pet pogodaka.

Lübbecke je propustio još jednu prigodu da na domaćem parketu dođe do važnih boda u borbi za ostanak u ligi. Prejakim se pokazao Großwallstadt, koji je zasluženo slavio sa 33:30 i to prije svega zahvaljujući fenomenalnom Alexanderu Pettersonu, koji je postigao čak 16 od 33 pogotka svoje momčadi. Kod domaćina osam pogodaka Tönnesena.

Do važnih bodova za bijeg iz zone najugroženijih došao je Melsungen, koji je u izravnom dvoboju sa još jednim iz opasne zone, Wetzlarom, slavio sa 37:30. Iako su gosti na odmor otišli sa tri pogotka prednosti (17:20), u drugom dijelu domaćini predvođeni raspoloženim Vladicom Stojanovićem sa 12 pogodaka dolaze do zaslužene pobjede. U redovima gostiju najbolji Kaufmann sa sedam pogodaka, dok je Krešo Ivanković postigao dva.

U jedinom nedjeljnom susretu, Nordhorn je lako izašao na kraj sa Düsseldorfom, slavivši sa 38:28. Prvo ime u redovima pobjednika Rastko Stojković sa 11 pogodaka, dok se Goran Šprem dva puta upisao u strijelce. Kod gostiju sedam pogodaka Ramote.

U preostala tri susreta 21. kola sastaju se Lemgo - Wilhemshaven (27.2.), Gummersbach - Flensburg (28.2.) te Kiel - Ballingen (4.3.).

Bundesliga, 21. kolo, rezultati:
SG Kronau/Östringen - SC Magdeburg 32:27
HSV Hamburg - GWD Minden 34:26
MT Melsungen - HSG Wetzlar 37:30
TuS N-Lübbecke - TV Großwallstadt 30:33
Frisch Auf Göppingen - Eintracht Hildesheim 29:22
HSG Nordhorn - HSG Düsseldorf 38:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!