Rukomet

Zrnić bez milosti za Kljaića

Petar Plevnik • četvrtak, 12.04.2007.

26. kolo njemačke Bundeslige, koje se zbog reprezentativnih nastupa te Uskrsnih blagdana protegnulo na gotovo dva tjedna, nije donijelo nikakve novosti. Kiel i dalje gazi sve pred sobom, novu pobjedu upisao je i prvi pratitelj HSV, dok se Flensburg novim porazom definitivno oprostio od utrke za naslov. Od hrvatskih igrača ponovno je najraspoloženiji bio Vedran Zrnić...

Nakon tri poraza u posljednjih pet kola Flensburg je sve misli usmjerio na finalni obračun Lige prvaka protiv Kiela. Bilo je to vidljivo i na gostovanju kod Nordhorna gdje je aktualni viceprvak upisao novi poraz. Fenomenalan je u pobjedi Nordhorna od 29:25 bio Holger Glandorf sa čak 15 pogodaka, dok se Goran Šprem četiri puta upisao u strijelce. U redovima Flensburga, u kojima zbog ozljede nije bilo Blaženka Lackovića, najbolji Stryger sa sedam pogodaka.

Sličnih problema zato nema Kiel, koji, sve je izvjesnije, gura prema obrani naslova prvaka. Jačinu sastava Noke Serdarušića na svojoj je koži najbolje osjetio Düsseldorf koji se iz Kiela vratio sa minusom od 22 pogotka! Najraspoloženiji u pobjedi Kiela od 39:17 Lundström sa 10 pogodaka, dok kod gostiju Makowka sa devet pogodaka.

Krivi korak Kiela nikako da dočeka HSV koji je pobjedom nad Magdeburgom ostao na dva boda zaostatka u odnosu na Zebre, ali ujedno izbacio Magdeburg iz utrke za naslov. U prilično laganoj pobjedi HSV-a (33:26) domaćine je do pobjede još jednom predvodio sjajni Korejac Yoon sa devet pogodaka, uz realizaciju sedmeraca 8/8. Kod gostiju sedam pogodaka Theuerkaufa.

Uvjerljivu pobjedu upisao je i Lemgo svladavši na domaćem parketu Wetzlar sa 39:27. Sastav Volkera Zerbea do pobjede su predvodili Jicha sa osam i Schwarzer sa sedam pogodaka. U redovima gostiju najbolji Kaufmann sa osam pogodaka, dok se Krešo Ivanković jednom upisao u strijelce.

Za iznenađenje kola umalo se pobrinuo Lübbecke Velimira Kljaića koji je tijesno poražen na gostovanju kod svog bivšeg kluba, Gummersbacha. Iako su gosti u posljednjih 15 minuta ušli sa dva pogotka prednosti (24:26), favorizirani domaćini predvođeni Ilićem i Sigurdssonom sa osam te Vedranom Zrnićem sa šest pogodaka stavljaju stvari na svoje mjesto i upisuju pobjedu 32:31. Kod gostiju usamljen Hermann sa 11 pogodaka.

Očekivanu pobjedu upisao je Kronau/Östringen koji je na domaćem parketu bio bolji od Melsungena (28:22). Do rutinske pobjede Kronau su doveli Velyky sa šest te Hrachovec sa pet pogodaka, dok kod gostiju sedam pogodaka Valoa.

U izravnom dvoboju za mjesto u eurokupovima Göppingen je sa 30:24 svladao Großwallstadt. Domaćine je do pobjede sa sedam pogodaka predvodio Schweikardt, dok kod gostiju isti broj pogodaka Pettersona.

Do važne pobjede i još važnijeg samopouzdanja u borbi za ostanak stigao je Ballingen svladavši na domaćem parketu Wilhemshaven sa neočekivano visokih 35:20. U pobjedi domaćina po šest su pogodaka postigli Cho, Kneer i Strobel, dok kod gostiju uz Linigera sa pet pogodaka, četiri gola našeg Kristijana Ljubanovića.

A jedan putnik u Drugu ligu već je poznat. Naime, čudo bi se moralo dogoditi da Eintracht iz Hildesheima u preostalih 13 kola izbori ostanak u ligi. Novi korak ka drugoj ligi Hildesheim je napravio u Mindenu, gdje je poražen od istoimenog domaćina sa 27:21. Domaćine je do pobjede predvodio Just sa osam pogodaka, dok kod gostiju najbolji bivši Zagrebaš Kabengele sa osam pogodaka.

Bundesliga, 26. kolo, rezultati:
Göppingen - Großwallstadt 30:24, Ballingen - Wilhemshaven 35:20, Minden - Hildesheim 27:21, Lemgo - Wetzlar 39:27, Nordhorn - Flensburg 29:25, Kronau - Melsungen 28:22, Kiel - Düsseldorf 39:17, HSV - Magdeburg 33:26, Gummersbach - Lübbecke 32:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!