Rukomet

Kielu predigra, Kronauu osveta

Petar Plevnik • subota, 14.04.2007.

Momčadi Kiela i Kronau/Östringena odlučivat će o naslovu ovosezonskog pobjednika Njemačkog kupa. Dok je Kiel finale izborio pobjedom nad Flensburgom, Kronau se pobrinuo za podvig porazivši domaćina turnira, HSV...

13 000 gledatelja u ColorLine Areni u Hamburgu zasigurno nije očekivalo ovakav rasplet polufinalnih susreta! Naime, u reprizi prošlogodišnjeg finala, u kojem je slavio HSV, ovaj je put Kronau priredio slatku osvetu, slavivši sa 29:28. U infarktnoj završnici gosti su do velike pobjede došli zahvaljujući pogotku Poljaka Mariusza Jurasika 20 sekundi prije kraja susreta za konačnih 29:28. Uz Jurasika, koji je postigao devet pogodaka, treba izdvojiti Yoona i Jansena u redovima HSV-a sa po šest pogodaka.

Drugi polufinalni ogled donio je sraz finalista Lige prvaka, Kiela i Flensburga, u kojem je teško ali očekivano slavio Kiel. Očekivano stoga što je Flensburg i danas nastupio sa nedovoljno oporavljenim Blaženkom Lackovićem te bez Franka Von Behrena. Kiel je već do odmora imao sedam pogodaka prednosti (19:12), da bi minutu prije kraja Flensburg uspio stići do 33:33, no Linders pogotkom za 34:33 šalje Zebre u finale. U redovima Kiela 11 obrana Omeyera i 13 pogodaka Karabatića, dok kod Flensburga 15 obrana Beutlera te po šest pogodaka Strygera i Boldsena. Lacković se tri puta upisao u strijelce.

Njemački kup, polufinale, 14.4.2007.:
HSV - Kronau/Őstringen 28:29, Kiel - Flensburg 34:33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!