Rukomet

Ne pomaže ni 12 Zrnića

Petar Plevnik • nedjelja, 22.04.2007.

U sjeni velikog obračuna Flensburga i Kiela, nepotpuno 27. kolo njemačke Bundeslige donijelo je sraz Kronau/östringena i Gummersbacha u kojem su usprkos 12 pogodaka sjajnog Vedrana Zrnića slavili domaćini...

Derbi kola igran je još u srijedu u Mannheimu gdje je Kronau/Östringen sa 41:36 svladao Gummersbach. Iskusni domaćini sjajno su iskoristili izostanak ozlijeđenog Daniella Narcissa te su predvođeni Jurašikom sa osam te Haaßom, Klimowetsom i Szlezakom sa šest pogodaka stigli do vrijedna pobjede. U izbjegavanju poraza gostima nije pomoglo ni 12 pogodaka (6/6 iz sedmeraca) prvog igrača susreta, Vedrana Zrnića.

Zahvaljujući porazu Gummersbacha Magdeburg je pobjedom u Mindenu zasjeo na treće mjesto. U očekivanoj pobjedi gostiju od 27:24 najbolji van Olphen i Abati sa četiri pogotka, dok kod domaćina osam pogodaka Gudjonssona.

Za iznenađenje kola pobrinuo se Melsungen pobjedom u Göppingenu od 30:29. Do možda i dva presudna boda u borbi za ostanak u ligi Melsugen je stigao ponajviše zahvaljujući Sanikisu koji je postigao sedam pogodaka, dok kod domaćina najbolji Rajković sa osam.

Iznenađenje na domaćem parketu nije dopustio Nordhorn svladavši Wetzlar sa 33:27. U rutinskoj pobjedi domaćina od 33:27 sjajnu je partiju pružio Glandorf sa devet pogodaka, dok se Goran Šprem tri puta upisao u strijelce. Kod gostiju devet pogodaka Vučičevića, dok se Krešo Ivanković nije upisao u strijelce.

U sad već uistinu neugodnoj situaciji nalazi se Lübbecke Velimira Kljaića koji će ukoliko želi ostati u ligi pod hitno morati početi s pobjedama. Doduše, na gostovanju kod Lemga teško da se moglo očekivati nešto više, tako da poraz 38:29 spada u rubriku očekivanih. Domaćine su do pobjede predvodili Jicha sa devet te Kehrmann sa osam pogodaka, dok kod gostiu devet pogodaka iskusnog Branka Kokira.

Važne bode za bijeg iz zone najugroženijih osvojio je Düsseldorf slavljem na domaćem parketu protiv Wilhemshavena. U pobjedi domaćina 25:20 najbolji Sieberger sa sedam pogodaka, dok u redovima gostiju po šest pogodaka Gylfasona i O.Köhrmanna.

Susreti između HSV-a i Großwallstatdta te Kiela i Hildesheima na rasporedu su 8. svibnja, dok se dan kasnije igra susret Ballingena i Flensburga.

Bundesliga, 27. kolo, rezultati:
SG Kronau/Östringen - VfL Gummersbach 41:36, TBV Lemgo - TuS N-Lübbecke 38:29, GWD Minden - SC Magdeburg 24:27, Frisch Auf Göppingen - MT Melsungen 29:30, HSG Nordhorn - HSG Wetzlar 33:27, HSG Düsseldorf - Wilhelmshavener HV 25:20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!