Rukomet

Senzacija Kabengelea, petica Ivankovića

Petar Plevnik • nedjelja, 06.05.2007.

Nijemci su tijekom vikenda odigrali 29. kolo Bundeslige. Pobjede su zabilježili vodeći Kiel i HSV, dok se za senzaciju kola pobrinuo posljednjeplasirani Hildesheim na domaćem terenu svladavši Magdeburg. Od hrvatskih igrača najbolji učinak ostvario je Krešo Ivanković, koji je u porazu Wetzlara postigao pet pogodaka...

Iako je do prije samo nekoliko kola već praktički bio drugoligaš, Eintracht iz Hildesheima senzacionalnom se pobjedom nad Magdeburgom vratio u život. Do senzacionalne pobjede od 36:35 Hildesheim je došao zahvaljujući sjajnoj partiji donedavnog Zagrebaša Damiena Kabengelea, koji je postigao 10 pogodaka. U redovima gostiju najbolji van Olphen sa osam pogodaka.

Nakon što je u prošlom kolu na domaćem parketu svladao Kiel, Kronau je gostovao u Lemgu. U super neizvjesnom susretu na kraju su ipak slavili domaćini sa 32:31 i to zahvaljujući pogotku Filipa Jiche sa sedam metara, u posljednjoj sekundi susreta. Osim pogotkom za pobjedu, Čeh je epitet igrača susreta zaradio i zahvaljujući 10 pogodaka, dok je kod gostiju najbolji bio Velyky sa sedam.

Sav bijes zbog poraza na gostovanju kod Kronaua, Kiel je iskalio na gostima iz Wilhemshavena, koji su Kiel napustili sa -20. U impresivnoj pobjedi 40:20 istaknuo se Andersson sa sedam pogodaka, dok kod gostiju osam pogodaka Köhmranna te četiri našeg Kristijana Ljubanovića.

Nakon nekoliko lošijih rezultata, Großwallstadt je konačno upisao pobjedu i to na gostovanju kod Mindena. Već do odmora gosti su imali velikih sedam pogodaka prednosti (9:16), koje su upsijeli održati do kraja susreta za konačnih 25:32. Najraspoloženiji u redovima gostiju Kunz sa sedam pogodaka, dok kod domaćina šest golova Buschmanna.

Očekivanu pobjedu upisao je HSV na domaćem parketu protiv Melsungena. Domaćini predvođeni Puntgartnikom sa sedam te Yoonom sa šest pogotka bez problema su došli do konačnih 38:32 i nastavak trke za prvom mjesto sa Kielom. Kod gostiju najbolji Hazl sa devet pogodaka.

U rubriku očekivano spada i pobjeda Nordhorna nad Lübbeckeom Velimira Kljaića. U slavlju domaćina 30:24 najbolji Jan Filip sa 10 pogodaka, dok se Goran Šprem tri puta upisao u strijelce. Kod gostiju sedam pogodaka Kokira.

Velik korak ka ostanku u ligi napravio je Ballingen, svladavši na domaćem parketu izravnog konkurenta Wetlzar. Tijekom cijelog susreta domaćini su bili u prednosti, što su na kraju potvrdili sa konačnih 33:30. Prvo ime kod domaćina Strobel sa osam, dok kod gostiju osam pogodaka Kaufmanna te pet pogodaka našeg Kreše Ivankovića.

Teže od očekivanog do pobjede je došao Flensburg na gostovanju u Düsseldorfu. Iako je vodio tijekom cijelog susreta europski je viceprvak na kraju morao strijepiti za pobjedu (31:32). U odsutnosti Blaženka Lackovića, najveći je teret sa sedam pogodaka ponio Knudsen, dok kod domaćina osam pogodaka Makowke.

Bundesliga, 29. kolo, rezultati:
Magdeburg - Düsseldorf 33:24, Lemgo - Kronau/Östringen 32:31, HSV - Melsungen 38:32, Balingen/W. - Wetzlar 33:30, Kiel - Wilhelmshavener 40:20, Minden - Großwallstadt 25:32, Düsseldorf - Flensburg 31:32, Eintracht Hildesheim - Magdeburg 36:35, Nordhorn - Lübbecke 30:24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!