Nogomet

Ronaldo još jednom spasitelj, Liverpool nezaustavljiv

Bruno Blumenschein, Petar Plevnik • subota, 24.02.2007.

Ponajbolji nogometaš Manchester Uniteda ove sezone, Cristiano Ronaldo, još jednom je donio svojoj momčadi vrijedne bodove u posljednjim minutama gostovanja kod Fulhama i tako održao bodovnu prednost ispred aktualnog prvaka. Liverpool je visokom pobjedom nad Sheffield Unitedom nastavio tjedan iz snova, dok je West Ham doživio novi veliki udarac u borbi za ostanak u društvu najboljih...

Neugodno gostovanje kod Fulhama za Manchester United je, zahvaljujući raspoloženom Cristianu Ronaldu, završeno na najbolji mogući način jer je mladi Portugalac, po tko zna koji puta ove sezone, donio radost i bodove Sir Alexu Fergusonu i "crvenim vragovima". Ronaldo je u 88. minuti matirao domaćeg vratara Lastuvku pogodivši donji desni kut njegovog gola za konačnih 2:1.

Otvaranje susreta nije upućivalo na takav rasplet dvoboja jer je domaćin već u 17. minuti iskoristio nesigurnost u obrani Manchester Uniteda, prouzrokovanu izostankom iskusnog Gary Nevillea te preko Briana McBridea došao do vodstva. Američki napadač je bio puno spretniji od Nemanje Vidića, koji je pokušao zagraditi loptu i vratara Edwina van der Sara, koji je još lošije pokušao ispucati loptu te pospremio loptu u prazna vrata.

Primljeni pogodak je probudio vodeću momčad Premiershipa i rezultat veće aktivnosti dolazi u 26. minuti nakon lijepe kombinacije Waynea Rooneyja i Ryana Giggsa. Velšanin je efektno završio akciju udarcem vanjskim dijelom kopačke za 1:1 s koliko se otišlo na odmor, a što je kasnije omogućilo i konačno slavlje najbolje momčadi dosadašnjeg dijela prvenstva.

Liverpool iza sebe definitivno ima nešto što se može nazvati tjednom za pamćenje. Nakon što su igrači Rafe Beniteza usred Nou Campa srušili europskog prvaka Barcelonu, skromna družina iz Sheffielda poslužila je Redsima za dodatno dizanje samopouzdanja.

Nada gostiju da mogu nešto napraviti na Anfieldu trajala je tek nekih 20-ak minuta, kada Robbie Fowler koristi dva prekršaja na Stevenu Gerrardu u 16-ercu Liverpoola te sa dva pogotka sa 11 metara dovodi Liverpool do 2:0. Potpunu dominaciju Redsi su okrunili u nastavku susreta te pogocima Hyypie u 70. te Gerrarda u 73. minuti došli do više nego zasluženih 4:0.

Iako je Alan Curbishley svima kojima je Charlton na srcu u prošlosti priuštio puno lijepih trenutaka, igrači Charltona nisu imali nikakvog sentimenta prema svom nekadašnjem učitelju, koji je na Valley doputovao u ulozi spasitelja West Hama. U susretu dvaju izravnih konkurenata u borbi za goli život, domaćini su pregazili Hammerse sa 4:0, zacementiravši ih na dnu ljestvice.

Noćna mora za Curbishleya i društvo započela je u 24. minuti, kada nakon kombinacije Benta i Ambrosea, ovaj potonji volej udarcem dovodi domaćine u vodstvo. Samo 10 minuta kasnije Jerome Thomas se najbolje snalazi pred vratima Greena i to je već 2:0 za Chartlon. Novi šok prije odlaska na odmor gosti su doživjeli u 43. minuti, kada najbolji igrač domaćina, Marcus Bent, zabija za 3:0. Točku na i sjajne predstave domaćina stavio je Thomas u 80. minuti za konačnih 4:0 Charltona i produžetak nade u ostanak u ligi.

Na Riversideu u Middlesbroughu snage su odmjerili dvije momčadi koje su današnji susret dočekale u sasvim suprotnom raspoloženju. Domaćini, koji nikako da uhvate pravi ritam i gosti, koji su u Middlesbrough doputovali sa čak pet uzastopnih pobjeda u prvenstvu, plus 1:1 protiv Manchestera na Old Traffordu.

Da bi domaćini danas konačno mogli imati razloga za slavlje već je u sedmoj minuti pogotkom za 1:0 najavio Marko Viduka. Taj rezultat stajao je na semaforu sve do 69. minute, kada Vidukin partner u napadu, Nigerijac Ayegbeni zabija za 2:0. Da domaći navijači u potpunom miru ne dočekaju kraj susreta pobrinuo se Oster, pogotkom za 2:1 u 87. minuti, no više od toga gosti nisu mogli.

Do vrlo uvjerljive pobjede stigao je Everton na gostovanju kod slabašnog Watforda, koji je ovim porazom uvjerljivo zauzeo posljednje mjesto na ljestvici. Everton je do vodstva stigao u 23. minuti preko Fernandesa, a samo dvije minute kasnije iz kaznenog udarca prednost povisuje Johnson. Konačnih 0:3 postavio je Osman u samom završetku utakmice.

Premiership, 28. kolo, 24. veljače 2007.:
Fulham - Manchester United 1:2, Liverpool - Sheffield United 4:0, Middlesbrough - Reading 2:1, Chartlon - West Ham 4:0, Watford - Everton 0:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!