Košarka

Fotsis MVP kola u kojem su dominirali centri

Bruno Blumenschein • petak, 09.03.2007.

Četvrto kolo Top 16 Eurolige je donijelo utakmice koje su se odlučivale na centarskim pozicijama. Čak prve četiri pozicije po indeksu valorizacije su pripale centrima, ako se izuzme Antonisa Fotsisa, koji je "petica u tijelu trojke" kako bi rekla jedna Cibonina legenda...

Playmaker:

Gdje su nestali organizatori igre u četvrtom kolu Top 16 Eurolige? Vjerojatno bi po učinku centara pomislili da su ih razigravali, ali niti u tom dijelu se "jedinice" nisu proslavile. Odlučili smo se na kraju za Mirea Chatmana, beka Lottomatice iz Rima koji je u neizvjesnom porazu od Pau-Ortheza ubacio 11 poena, uhvatio šest skokova, iznudio deset prekršaja te dodao po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Bek šuter:

Iako nije sudjelovao u odvajanju početkom posljednje četvrtine, Sani Bečirović je susret protiv Efes Pilsena završio kao najbolji strijelac svoje momčadi sa 16 poena i sedam skokova. Pogotovo će dobro "sjesti" njegovom treneru Željku Obradoviću četiri asistencije slovenskog šutera, koji je iznudio šest prekršaja i ukrao jednu loptu. U super snažnom Panathinaikosu takva predstava ima dodatnu težinu, a Bečirović je cijelu sezonu u samom vrhu grčkog prvaka.

Krilo:

Odličnih 39 minuta Alex Acker je okrunio odlučujućom tricom 20 sekundi prije kraja susreta protiv Partizana. Konačnih 25 poena, uz uhvaćenih šest skokova, devet iznuđenih prekršaja i jednu ukradenu loptu odlična je statistika za Amerikanca koji se odlično uklopio u filozofiju košarke Pinija Gershona. Ukoliko nadogradi igru u obrani, izraelski stručnjak bi mogao dobiti novog Anthonyja Parkera.

Krilni centar:

Osvojiti naslov europskog prvaka s reprezentacijom donosi i pobjednički mentalitet, a upravo je to bila prevaga za Dinamo iz Moskve koju je donio Antonis Fotsis u vrlo neizvjesnom susretu protiv Arisa. Ovotjedni MVP je započeo susret te na parketu proveo 34 minute koje je odlično iskoristio. Ubacio je 28 poena (7/9 šut za dva, 3/5 za tri poena), čemu je dodao deset skokova, pet iznuđenih prekršaja, jednu asistenciju i blokadu za ukupan indeks valorizacije 38 i titulu najvrjednijeg igrača kola.

Centar:

Nešto više preciznosti i sreće je Partizanu moglo donijeti veliko iznenađenje protiv Olympiakosa, a Kosti Peroviću mjesto u Sportnetovoj petorci kola. Ovako ipak centarska pozicija pripada Luisu Scoli. Argentinac je po tko zna koji puta pokazao kako je jedan od najdominantnijih centara Starog kontinenta, a protiv Maccabija je ubacio 25 poena, uhvatio pet skokova, iznudio isto toliko prekršaja te dva puta asistirao suigračima i ukrao jednu loptu. Prezentacija vrijedna visoke pobjede nad izraelskim prvakom i pobjede u duelu s Nikolom Vujčićem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!