Ostali sportovi

Dajte nam te Coltse!

Igor Petrinović • subota, 10.03.2007.

U prve tri utakmice nisu postigli touchdowna, ali su zato sve obilato nadoknadili u četvrtom pokušaju. Mlada momčad Zagreb Thundera došla je do prve povijesne pobjede, pobijedivši s nevjerojatnih 29-0 austrijske Styria Stallione...

Pred 300-ak zaljubljenika po vjetrovitom vremenu u zagrebačkom naselju Prečko, igrala se sredina druge četvrtine kada je odlični running-back Thundera Borna Jakušić s nekoliko uspješnih probijanja doveo svoju momčad duboko u teritorij Austrijanaca, da bi zatim fullback Adrian Zhubi probijanjem od 12 yardi postigao prvi touchdown u povijesti Zagreb Thundera - vodstvo 6:0.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Dodatni poen nije uspio, a činilo se da će gosti iz okolice Graza na poluvrijeme ipak otići s prednošću. Naime, na touchdown Thundera uzvratili su s nekoliko odličnih probijanja, jednim ključnim dodavanjem te odlično izvedenim trik-probijanjem (činilo se da će na četvrti pokušaj oprobati field-goal, a oni su probijanjem izborili novi prvi pokušaj), te su Stallioni došli na samo četiri yarde od Zagrebove gol-linije.

No, isteklo im je vrijeme (završilo poluvrijeme) pa su domaćini na odmor otišli vodstvom, koje su povećali na samom kraju treće četvrtine fantastičnim probijanjem Jakušića od 78 yardi. Ovog puta pokušaj za dodatni poen je uspio pa je na semaforu stajalo 13:0. No, tek je slijedilo najbolje.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Gosti su u posljednjih 15 minuta već lagano postajali umorni, budući da su na raspolaganju imali tek 23 igrača, pa je sredinom četvrte četvrtine njihov napad zastao duboko na vlastitoj polovici, a odlična reakcija obrane Thundera srušila je gostujućeg quarterbacka u vlastitoj end-zoni pa je zagrebačka publika vidjela i safety (dva poena). Značilo je to rezultat 15:0 i lopta za Thunder.

Nakon ispucavanja gostiju koje je uslijedilo nakon safetya, loptu je zagrebačka momčad vratila na 47 yardi od gola Stalliona, da bi quarterback Sean Craig već u prvom sljedećem pokušaju pronašao Klarića koji vješto izbjegava nasrtaj austrijskog braniča i točno tri minute prije kraj ulazi s loptom u zadnje polje gostiju za novi touchdown i uz dodatni poen je 22:0.

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Ali, niti to nije bilo sve. Najljepše su Thunderi ostavili za sam kraj. Naime, na 21 yardu od gol-linije Stalliona, s akcijom je krenuo quarteback Craig, bacio u nazad na probijanje Ed Kulicu, a ovaj umjesto probijanja baca loptu naprijed prema Igoru Moriću za novi touchdown, a nakon dodatnog poena to je konačnih 29:0.

Predsjednik Thundera, Denis Geto: "Rezultat pokazuje da već sad nešto vrijedimo iako smo tek počeli. No, ovo je iznad naših očekivanja. U ovoj utakmici sam očekivao sam prvi touchdown, ali 29-0...Presretan sam zbog naših igrača. Sad nas čeka gostovanje u Nagykaniszi 7. travnja, a mislim da su mađarske momčadi najjače."

Slika 4 od 4.
Foto: Davor Sajko

Trener obrane Zagreb Thundera, Valerio Zanotti: "Na ovo smo čekali više od dvije godine. Dečki su to zaslužili jer smo puno radili i trudili se. Napad je odigrao najbolje što trenutno može, obrana je bila premoćna, svi igrači su ispunili sve svoje zadatke. Ovo je svakako veliki poticaj za dalje, a pokazuje da sve one pohvale američkih marinaca prošli vikend nisu bile samo iz pristojnosti, već da su točne."

"Thunderi su dobra momčad, imaju srca. Uz više iskustva, te nekoliko pravih pojačanja bit će teško pobjedivi. Gledao sam ih prije tjedan dana protiv Belluno Grifona (op. a. američkih marinaca) i već su od tada napredovali", zaključio je nakon teškog poraza trener Styria Stalliona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!