Košarka

Težak dan za favorite

Ivana Spahija • subota, 10.03.2007.

Odigrana su dva susreta 22. kola talijanske košarkaške lige. Iako favoriti, košarkaši Eldo Napolija nisu uspjeli uzeti pojedu momčadi Air Avellina koja se nalazi u donjem dijelu ljestvice. Također, šestoplasirana momčad Armani Jeansa dosta se namučila u domaćoj utakmici protiv slabašnog Snaidera...

Air Avellino, momčad koja se nalazi na 15. mjestu na ljestvici, kod kuće je iznenadila šestoplasirani Eldo Napoli svladavši ih rezultatom 88:75. U prvoj, vrlo izjednačenoj, četvrtini gosti imali pola koša razlike (22:23), a domaćini su u drugoj četvrtini solidnom igrom došli do prednosti od +6 (49:43). Nastavak susreta donio je premoć domaćina koji su na kraju treće četvrtine imali +9 (68:59), a ni u posljednjoj četvrtini gosti iz Napulja nisu uspjeli ugroziti pobjedu domaćina.

Ramel Curry je sa 29 postignutih poena najviše pridonio pobjedi domaćina, a uz to je upisao i sedam skokova i dvije asistencije. Od gostiju, najbolji je bio Tyrone Ellis sa 15 postignutih poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

Armani Jeans iz Milana teže od očekivanog došao je do pobjede nad momčadi Snaidero Cucina iz Udina koja je trenutno 14. momčad lige. Prvu četvrtinu odlično su otvorili gosti iz Udina koji su na kraju četvrtine imali +9 (16:25), a sa sličnom razlikom su otišli na odmor (35:43). Treća četvrtina donijela je izjednačenje obiju momčadi, domaćini su uspjeli doći do tek pola koša prednosti (66:65). Susret je odlučen tek u posljednjoj četvrtini u kojoj su uspješniji bili košarkaši Armani Jeansa koji su rezultatom 91:84 uzeli konačnu pobjedu.

Massimo Bulleri iz Armani Jeansa postigao je 20 poena u susretu uz dva skoka i dvije asistencije. Iz momčadi Snaidera najbolji je bio Jerome Allen koji je postigao 16 poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Ostali susreti ovog kola su na rasporedu sutra.

Lega A Basket, 22. kolo:
Armani Jeans Milano - Snaidero Cucine Udine 91:84, Air Avellino - Eldo Napoli 88:75.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!