Košarka

Nedostatak iskustva za minus 11 FMP-a

Bruno Blumenschein • utorak, 13.03.2007.

Mnogi FMP zovu najboljom školom košarke u Europi, a prvi polufinalni susret Uleb kupa protiv Lietuvos Rytasa je pokazao kako imaju kvalitetu, ali im nedostaje iskustva. Završnih 78:67 za litavsku momčad dovoljna je nada za mladu momčad iz Železnika kako bi mogla u borbu za veliki europski trofej...

Sve je išlo po planu gostiju iz Železnika dok vanjski igrači FMP-a nisu izgubili živce i počeli šutirati trice, što puno iskusnija momčad Lietuvos Rytasa koristi za odlazak na dvoznamenkastu razliku (63:44). Srpska momčad predvođena Zoranom Ercegom (21 poen i osam skokova) ipak uspijeva smanjiti dovoljno za nastavak nadanja prije uzvratne utakmice 20. ožujka.

Tako napisan jedan paragraf ne otkriva sva događanja u 40 minuta prvog susreta između Lietuvosa i FMP-a pred ispunjenom Siemens Areni, koja je bila i presudan čimbenik za konačnih 11 razlike, s koliko litavski košarkaši odlaze u Železnik. Imao je FMP na isteku 14. minute pola koša prednosti (28:29), nakon čega Teodosić, Rašić i Erceg promašuju šest uzastopnih šuteva za tri poena i Lietuvos je već na 52:36.

Vezane vijesti

Najveća razlika je došla u 26. minuti kada Blums pogađa za 63:44, u reketima Joao Batista zadaje previše problema centrima gostujuće momčadi i čini se da će na krilima raspjevanih navijača Lietuvos osigurati finale već nakon prvih 40 minuta. Da se to ne dogodi pobrinuo se Vlada Vukoičić, koji uspijeva smiriti svoje košarkaše i FMP nameće svoj ritam za 64:53 prije početka posljednje dionice.

Nastavio se povratak FMP-a, koji dolazi do samo sedam poena zaostatka nakon slobodnih bacanja Rašića, ali tada opet neiskustvo dolazi do izražaja i novi pad označava i rezultatski pad. Posljednja akcija na susretu najvjernije dokazuje tu tvrdnju jer FMP ima posljednju loptu i minus devet, ali u posljednjoj sekundi Samardžinski gubi loptu i radi prekršaj vrijedan slobodnih bacanja za posljednje poene domaćina.

Delininkaitis je predvodio Litavce sa 14 poena, poen manje je ubacio Lukauskis, a dvoznamenkast je bio i Batista. S druge strane, Ercegu je najveća pomoć bio Rašić sa 14 ubačenih poena, dok je 10 zabilježio Cvetković.

Uleb kup, polufinale, 13. ožujka 2007.:
Lietuvos Rytas - FMP 78:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!