Tenis

U bitku bez Nadala

Tea Lokas • srijeda, 28.03.2007.

ITF je objavio sve Davis Cup sretnike koji su zaslužili braniti boje svoje domovine u četvrtfinalu koje se igra od šestog do osmog travnja. Francuzi će sav teret prenijeti na leđa mlađahnog Gasqueta, a Španjolci su u posljednji trenutak ostali bez svog prvog igrača, Rafaela Nadala...

Rusija - Francuska

Francuzi će ponovno tragati za prolazom u gostima kod Rusa. Na zemljanoj podlozi u vatru će ubaciti 21-godišnjeg Richarda Gasqueta koji je trenutno njihov najbolje rangirani igrač. Za drugog pojedinačnog igrača najozbiljnije će konkurirati Paul-Henri Mathieu, 61. igrač na svijetu. Arnauda Clement i Michael Llodra idealan su par za ovaj dvoboj.

S druge strane, domaćini Rusi očekuju Francuze u sastavu: Davidenko, Južni, Safin, Andrejev. Davidenko dolazi s nešto slabijim rezultatima, ali "krvnik" za Francuze bi vrlo lako mogao postati Južni, koji se proslavio dobrim igrama u ovoj godini. Ni ostatak ekipe nije "za baciti", a od velike bi važnosti Francuzima mogla biti igra parova. Treći put u tri godine sastaju se ove dvije reprezentacije, a u oba posljednja susreta (oba četvrtfinala) slavila je Rusija.

Rusija: Nikolaj Davidenko, Mihail Južni, Marat Safin, Igor Andrejev

Francuska: Arnaud Clement, Richard Gasquet, Michael Llodra, Paul-Henri Mathieu

Belgija - Njemačka

Nakon pobjede protiv Hrvatske, Nijemci raširenih krila putuju prema Belgiji gdje će potražiti nešto više od četvrtine finala. S pravom se nadaju pobjedi jer uz jednog dobrog Haasa, solidnog Mayera i odličnog para Kohlmann/Waske mogu parirati i jačim reprezentacijama od Belgije. Jedina prednost Belgijanaca mogla bi biti domaći teren, a u prilog im nikako ne ide činjenica da nikad u povijesti reprezentacije nisu pobijedili Njemačku. Trenutni omjer je 7:0 za Nijemce, a posljednju pobjedu upisali su daleke 1992., i to nadmoćno, 5:0. Iako je njemački izbornik izostavio Benjamina Beckera, Njemačka ide po pobjedu.

Belgija: Dick Norman, Christophe Rochus, Olivier Rochus, Kristof Vliegen

Njemačka: Tommy Haas, Michael Kohlmann, Florian Mayer,Alexander Waske

SAD - Španjolska

Dvije jake reprezentacije, najzanimljiviji susret četvrtfinala, tvrda podloga, američki kontinent. S jedne strane, Amerikanci čvrsti, jaki, predvođeni Roddickom i Blakeom te najboljom teniskom braćom - Bryan, a s druge strane Španjolska, oslabljena u posljednji trenutak za Rafaela Nadala, i to zahuktalog Nadala kojemu se doista svidio američki kontinent. Naime, drugi igrač svijeta ima problema s nogom i ne želi razočarati navijače u mečevima od tri seta u kojima možda ne bi izdržao. No, španjolska ekipa mogla bi itekako iznerediti planove ambicioznih Amerikanaca.

Robredo, Ferrer, Verdasco i Lopez pružit će najveći mogući otpor u nadi da će slomiti opasne domaćine koji posljednjih par godina uporno slažu reprezentaciju za velike dosege.

Od Roddicka i parova Patrick McEnroe zasigurno očekuje najviše, iako bi i Blake napokon trebao proraditi i pomoći svojima. Bit će to veliki spektakl u sred američkog dijela sezone, u srcu Sjeverne Karoline.

SAD: Andy Roddick, James Blake, Mike Bryan, Bob Bryan

Španjolska: David Ferrer, Feliciano Lopez, Tommy Robredo, Fernando Verdasco

Švedska - Argentina

Švedska je objavila popis od četiri igrača koja su zaslužni i za pobjedu protiv Bjelorusa i ulazak u četvrtfinale. Njihov novi zadatak biti će dosta teži jer im u goste dolazi reprezentacija Argentine. Argentinci imaju odličnu reprezentaciju predvođenu Nalbandianom, a tu su još i 18-godišnji Del Potro, Canas koji ovih dana iznenađuje teniski svijet te Prieto koji će zasigurno pomoći u parovima.

Prošle godine se Švedska nije dobro provela u Argentini zaradivši bolan poraz od 5:0 u prvom kolu, ostaje vidjeti hoće li ove godine Šveđani napraviti podvig vrijedan polufinala.

Švedska: Robin Soderling, Thomas Johansson, Simon Aspelin, Jonas Bjorkman

Argentina: Guillermo Canas, Juan Martin Del Potro, David Nalbandian, Sebastian Prieto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!