Košarka

Kosovo ostaje na čekanju

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.03.2007.

Krovna svjetska košarkaška organizacija Fiba u Madridu je održala sastanak Izvršnog odbora. U sklopu tog sastanka raspravljalo se i o prijemu Kosova u Fibino članstvo, no ono je odbijeno zbog političke situacije...

Kosovo ostaje na čekanju za prijem u Fibu. Čelna svjetska košarkaška organizacija na sastanku Izvršnog odbora u Madridu odbacila je mogućnost prijema Kosova koje nije samostalna država priznata od Ujedinjenih naroda i tako ne može postati članica Fibe. Košarkaški savez Kosova uputio je 16. veljače pismeni zahtjev za rijem u Fibu koji nije prihvaćen. Ukoliko UN do slijedećeg sastanka Fibe prizna Kosovo kao nezavisnu državu, i Fiba će primiti Kosovo u svoje članstvo.

Osim ovog pitanja na sastanku su predstavljeni i kandidati za organizaciju Svjetskog prvenstva košarkašica 2010. godine. Australija, Češka, Francuska i Latvija uputili su pismene zahtjeve za organizaciju SP-a 2010. godine, a do 15. rujna sva četiri saveza moraju potvrditi želju za organizacijom. Odluka o domaćinu bit će donijeta u prosincu na slijedećem sastanku Izvršnog odbora u Ženevi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!