Košarka

Stopostotni na teškim ispitima

Branimir Korać • srijeda, 07.03.2007.

S današnja četiri susreta ulazimo u drugu polovicu drugog kruga natjecanja u Euroligi. Nakon prva tri susreta jedine neporažene momčadi su Tau Ceramica, Panathinaikos i moskovski CSKA, a sve ih u četvrtom kolu očekuju neugodni protivnici...

U skupini D Tau Ceramica dočekuje u derbiju skupine Maccabi. Momčad iz Vitorije u sjajnoj je formi, ubilježili su tri pobjede u tri nastupa u drugom krugu i apsolutni su favoriti u ovom susretu. Slavili su i u prvom susretu u Tel Avivu i to bez Igora Rakočevića i Zorana Planinića koji se vratio nakon ozljede i polako hvata pravu formu. Maccabijeva snaga je u Nikoli Vujčiću u reketu, ali Tau je tu unatoč tome jači sa Scolom, Splitterom i Pekerom. Vanjska linija Španjolaca daleko je jača od izraelske i Spahiji i Vujčiću trebat će pravo čudo da odnesu pobjedu s terena na kojem je Jasmin Repeša prije tjedan dana poražen s 43 poena razlike.

U drugom susretu u skupini Pau Orthez dočekuje Lottomaticu u meču koji je "biti ili ne biti" za obje momčadi. Ukoliko Pau izgubi i matematički će se oprostiti od četvrtfinala, a ni Lottomatica u slučaju poraza neće biti u laganoj situaciji. Šok terapija s nuđenjem ostavke Jasmina Repeše "protresla" je momčad koja je u prošlom kolu talijanskog prvenstva u Bologni svladala jaku momčad VidiVici.

CSKA sa 14 pobjeda u nizu dolazi u goste Joventutu. Obje momčadi bit će oslabljene neigranjem važnih igrača i to Papaloukasa kod CSKA i Bartona kod domaćina. Moskovljane jedna pobjeda dijeli od osiguranja prvog mjesta u skupini te će ju pokušati ostvariti upravo u Badaloni. No domaćin se neće samo tako predat obzirom da je u otvorenoj igri za drugo mjesto i prolaz u četvrtfinale. Kvaliteta je apsolutno na strani gostiju, ali uz punu dvoranu Joventut je sposoban prekinuti niz CSKA.

Olympiakos je veliki favorit protiv Partizana kojeg je svladao i u prvom susretu u Beogradu. Kvaliteta i dugačka klupa na strani su Grka koji će se pokušati iskupiti za visoki poraz u svojoj dvorani od CSKA u prošlom kolu.

U oba susreta skupine F favoriti su gosti. Vodeći Panathinaikos gostuje kod Efes Pilsena kojeg još samo teorija drži u igri za četvrtfinale. Efes više nema pravo na poraz, ali Panathinaikos nije naidealnija momčad za vađenje. Panathinaikos je u prvom susretu slavio s gotovo 30 poena prednosti stoga je sasvim jasno kako je težak posao pred Efesom koji će pokušati ostati u igri za prolaz. Barcelona će također ići na pobjedu u borbi za drugo mjesto u skupini na gostovanju kod Prokoma. Sopot se u više navrata pokazao kao neugodno gostovanje, posebice zbog "tvrdih" obruča koji stvaraju probleme gostujućim šuterima.

Za razliku od skupine F, skupina G daje domaćinima ulogu favorita. Moskovski Dinamo dočekuje Aris koji je praktički već otpao iz igre za prolaz dok Benetton čeka Unicajzu. Svakako zanimljiviji je dvoboj u Trevisu gdje igraju momčadi koje imaju omjer 2-1, ali ove sezone ne pružaju igre niti blizu svog renomea. Benetton u susret ulazi kao lagani favorit isključivo zbog domaćeg terena, ali predviđanja u ovom susretu su vrlo teška.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!