Košarka

VidiVici dvokorakom, Gironi popravni

Ivo Gabrić • četvrtak, 08.03.2007.

Odigrane su prve dvije uzvratne utakmice četvrtfinala Fiba Eurokupa. Domaćom pobjedom VidiVici se plasirao u polufinale, dok će Girona svoj put do polufinala tražiti kod kuće u trećoj utakmici...

Akasvayu Girona - Panionios

Iako je u prvom dijelu utakmice izgledalo kao da će Girona pobjedom u Ateni osigurati plasman u polufinale i time nastaviti svoj niz nepobjedivosti u ovom natjecanju, Grci su serijom 13:4 krajem prvog poluvremena smanjili zaostatak od 13 koševa prilikom rezultata 35:22 za goste te se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 33:39. U nastavku se vodila izjednačena borba, Panionios je uspio smanjiti razliku pa je treća četvrtina završila rezultatom 51:54. Tada počinje uraganski nastavak domaćina koji sa dvije trice i zakucavanjem Winstona dolaze u vodstvo 58:57. Potom odlični Miljković zakucavanjem i tricom tri minute prije kraja dovodi domaćina u prednost od deset koševa. Čvrstom obranom Panionios je zadržao prednost i pobijedio rezultatom 82:69.

U redovima domaćina najbolji strijelac je bio Winston koji je uz 20 koševa zabilježio i sedam skokova, Dojcin je dodao 18 koševa, a Hutson 15. Damir Miljković je za 24 minute postigao 14 koševa. Najbolji strijelac gostiju je bio Thornton koji je postigao 14 koševa. Dalibor Bagarić nije nastupio.

Treća utakmica koja će odlučivati o sudioniku polufinala igrat će se u Gironi 14. ožujka.

VidiVici Bologna - Türk Telekom

Talijani su se večerašnjom pobjedom nad vodećom momčadi turskog prvenstva prvi plasirali u polufinale Fibinog Eurokupa. Iako je većim dijelom utakmice rezultat bio izjednačen, bolonjezi su boljom igrom u zadnjoj četvrtini riješili pitanje pobjednika i tako se plasirali dalje. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 28:26 da bi Turci okrenuli rezultat i dvije minute prije kraja treće četvrtine vodili 41:37. Domaćini tada pogađaju tricu te se u zadnju četvrtinu ušlo s rezultatom 41:40 u korist gostiju. Sam kraj utakmice je bio u egalu, domaćini su se morali dobro oznojiti za pobjedu, 54 sekunde prije kraja bilo je 53:51. Vlado Ilievski odvodi domaćine polaganjem u prednost od četiri koša, međutim stvari dodatno komplicira Yildrim tricom 27 sekundi prije kraja. Amerikanac Best tada pogađa oba bacanja, Jagla promašuje tricu i tako je pobjeda pripala Talijanima. Konačni rezultat bio je 59:54.

Najbolji strijelac za VidiVici bio je Drejer, postigao je 15 koševa i tome pridodao osam skokova, Michelori je upisao double-double, deset koševa i 12 skokova. Za Turke najbolji strijelci bili su Jagla i Yildrim sa po 13, odnosno deset koševa. Naš Igor Miličić ubilježio je tek tri minute u porazu gostiju.

Fiba Eurokup, rezultati uzvratnih utakmica četvrtfinala:
Akasvayu Girona - Panionios 82:69
VidiVici Bologna - Türk Telekom 59:54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!