Nogomet

Dva rekorda u tjedan dana

Hrvoje Rafaelić • subota, 24.02.2007.

Legenda talijanskog nogometa i Milana Paolo Maldini, ovaj vikend bi trebao svojoj bogatoj karijeri dodati još jedan rekord i to u obliku 600. nastupa u Seriji A...

Kada bi počeli pisati sve trofeje i nagrade koje je osvojio ovaj karizmatični obrambeni igrač Milana i talijaske reprezentacije vjerojatno bi morali potrošiti nekoliko paragrafa za samo one najosnovnije nagrade. Sinonim za borbenost, vjeru, sposobnost, vjernost jednom klubu, srčanom igranju za nacionalnu vrstu možemo staviti u dvije riječi - Paolo Maldini.

Nakon što je u utorak ubilježio jubilej protiv Celtica (100. nastup u Ligi prvaka), Maldini će po svemu sudeći u nedjelju postati prvi igrač u povijesti Serije A koji će ubilježiti 600. nastup i to sve u jednom klubu, Milanu. Igrač koji je idol mnogim teenagerima koji tek počinju svoju nogometnu karijeru, najavio je oproštaj s nogometom nakon ove sezone. Najvjerojatnije će zauzeti nekakvu višu funkciju (spominje se dopredsjedničko mjesto) u klubu kojem je posvetio cijelu svoju igračku karijeru.

AC Milan se trenutno nalazi na šestom mjesu u nacionalnom prvenstvu sa velikih 30 bodova zaostatka za gradskim rivalom Interom. U izravnoj su borbi sa Lazijom i Catanijom za mjesto koje vodi u Kup Uefe. U Ligi prvaka su u prvoj utakmici na gostovanju kod Celtica igrali 0:0 i u uzvratu na San Siru pokušati će osigurati četvrtfinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!