Nogomet

Osijek - Varteks: Gdje ste do sada bili?

Vedran Stilin • subota, 24.02.2007.

Nastavak prvenstva, nastavak na kormilu s Ilijom Lončarevićom, ali nikako nastavak s istim onim Osijekom kojega smo prije Božića pospremili na zimski san. Ovo je neka sasvim druga momčad koja za razliku od one zna što znači pospremiti loptu u protivničku mrežu. Najbolje je to danas osjetio Varteks koji ni kriv ni dužan putuje u Varaždin s četiri razloga za tugu, iako se mora priznati da Dalićevi izabranici nisu bili niti približno u podređenom položaju kako to rezultat kazuje.

Štoviše, moglo bi se konstatirati da je Varteks stvorio više prigoda za pogodak, ali danas Osijek jednostavno nije mogao izgubiti jer gotovo sve što su zamislili ušlo je u Mađarićevu mrežu. U najmanju ruku to je netipično za bijelo-plave jer svaki poznavatelj osječkih (ne)prilika bez imalo razmišljanja reći će kako u gradu na Dravi više nema vrsnih golgetera, što povratkom Jukića iz Belgije više ne možemo reći.

Upravo je "Juka" prvi nanio ljutitu grimasu na Dalićevo lice zabivši iz prve prave prigode u 17. minuti. Akciju je započeo danas odlični Pavličić čija dubinska lopta sjajno pronalazi golobradog debitanta Vidu, da bi ovaj u svom prvom nastupu odmah asistirao za pogodak ubacivši s desne strane loptu na pet metara Jukiću. Ovaj to nije mogao promašiti te na radost okupljenog mnoštva Osijek stiže do prednosti.

Desetak minuta kasnije Primorac opasno prijeti, ali njegov udarac sa 16 metara odlazi iznad gostujućih vrata. Na novu prigodu čekala se 33. minuta u kojoj je ponovno Primorac glavni akter, međutim niti ovoga puta ne nalazi prostor kraj dobro postavljenog Mađarića. Treba naglasiti kako Varteksu u tim trenucima nije bio u podređenoj ulozi, samo su njihovi napadi završavali daleko od Skenderovih vrata.

Nešto raspoloženiji Osijek u 40. minuti udvostručuje vodstvo zaslugom prije svih Pavličića, čija požrtvovnost donosi loptu domaćoj momčadi te u nastavku akcije bivši Vartekstovac sjajno upošljava mladog Kneževića, kojemu je samo preostalo pogoditi neobranjeni dio mreže za erupciju oduševljenja na stadionu.

Ipak, da se ne ode baš u potpunom miru na predah pobrinuo se Mujanović koji prima dubinsku loptu Ćaćića i pogađa kraj nemoćnog Skendera za 2:1. Još je i Golik zaprijetio prije isteka prvih 45 minuta što je unijelo malu nervozu u Lončarevićevu momčad koja je s nestrpljenjem čekala kraj poluvremena.

Drugi dio ne donosi ništa novo, Varteks nastavlja stvarati poluprigode, a Osijek zabijati golove. U 51. minuti tako Jukić dobro prima loptu i dodaje za Kneževića čiji pokušaj ne završava u golu, ali završava u nogama Pavličića koji prvi puta ne pronalazi prostor kraj obrane Varteksa, da bi iz nešto nepovoljnije druge situacije pogodio gol Varaždinaca za 3:1.

Pet minuta kasnije Golić upošljava Ipšu, a ovaj ne uspijeva svladati glavom loše postavljenog Skendera. Igrala se 65. minuta kada na semaforu stoji već visokih 4:1. Ovaj pogodak može ići na dušu Varteksa jer ubačaj iz kornera s desne strane Jukića završava na nozi Lopesa unutar pet metara. Osječkom Brazilcu nije ostao prevelik posao nego samo loptu ugurati u mrežu za 4:1.

Od tog trenutka domaća momčad više nije stvarala neke značajnije prigode, što će u prijevodu reći - nije više bilo golova u mreži Mađarića, dok je nekadašnji osječki reprezentativac Skender u dva navrata pokazao zašto je jedan od najcjenjenijih nogometaša Gradskog vrta kada je zaustavio izgledne pokušaje Mujanovića.

Završilo je rezultatom 4:1 kojega nitko nije očekivao jer Varteks se nadao da će ih ugostiti nespremni Osijek koji je prije tjedan dana bez većih problema pao u Splitu, dok su u Osijeku tiho priželjkivali minimalnu pobjedu kako bi se napokon pokrenuli na prvenstvenoj ljestvici.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!