Rukomet

Split nadigrao Sesvete

Ivana Strahija • ponedjeljak, 26.02.2007.

Od 16. su kola domaće lige rukometašica odigrana tek tri susreta, dok su tri pomaknuta zbog obaveza klubova u europskim natjecanjima. Najveće je iznenađenje pobjeda Splićanki u Sesvetama, koja je ekipi s mora donijela važne bodove u borbi za ostanak u ligi...

Nakon dugog razdoblja neporaženosti, još od desetog kola, Sesvećanke su poklekle na domaćem terenu i to protiv slabijeplasirane ekipe. Gošće iz Splita vjerojatno ni same nisu mogle vjerovati kad je nakon 60 minuta semafor pokazao 31:23 u njihovu korist. No, iskoristivši mlaku i nezainteresiranu igru domaćih Splićanke su već na početku imale +4, a u nastavku susreta samo potvrđuju tko je motiviranija i razigranija momčad na terenu. U pobjedničkoj je ekipi najbolja bila Lulić, koja je postigla sedam pogodaka.

Arena je protiv Zameta slavila s +5. Tijekom cijelog susreta Puljanke drže sve konce igre u svojim rukama, dok ih igračice Zameta ne ometaju previše u tome. Trenutno drugoplasirana ekipa lige nije se previše pomučila da pobijedi, a najbolji su strijelci na pobjedničkoj strani bile Kovačević i Kiridžić sa po pet pogodaka.

Vranjic opet ostaje bez bodova. Na domaćem terenu je poražen od Osijeka. Premda Vranjicu već praktično gori pod nogama pošto je tijekom cijele dosadašnje sezone osvojio tek bod, ekipa se jednostavno ne može pokrenuti s mrtve točke. Raspoložena domaća Boban sa devet pogodaka u mreži Osijeka nije mogla uvelike promijeniti odnos snaga na terenu.

Dukat I HRL - žene 16. kolo:
Vranjic - Osijek Croatia osiguranje 20:28 (7:13)
Arena - Zamet 30:25 (17:10)
Sesvete Agroprotehnika - Split 23:31 (12:13)

Neodigrano: Trogir - Trešnjevka, Požega Kutjevački podrum - Podravka Vegeta, Lokomotiva - Tvin Trgocentar

Parovi 17. kola: Tvin Trgocentar - Požega Kutjevački podrum, Lokomotiva - Vranjic, Trešnjevka - Osijek Croatia osiguranje, Podravka Vegeta - Sesvete Agroprotehnika, Split - Arena, Zamet - Trogir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!