Nogomet

Veliki dan za favorite

Ivana Spahija • nedjelja, 11.02.2007.

Nakon kola pauze, nastavlja se nogomet u Italiji. Danas je odigrano svih deset susreta 23. kola talijanske Serie A, gdje su samo na pet stadiona bili prisutni gledatelji. No ni to nije omelo Romu, Inter i Milan da dođu do novih pobjeda, a jedino je kiksao Lazio remijem protiv Atalante...

Milan je bio jedan od onih klubova na čijem su se stadionu mogli vidjeti navijači, samo pretplatnicima je bilo dopušteno prisustvovati susretu Milana i Livorna gdje je Milan slavio sa 2:1. Već u šestoj minuti Gilardino je bio u prilici dovesti Milan u vodstvo, nakon izvedenog kornera glavom je gađao mrežu Amelije, ali nije bio precizan. U 15. minuti Fiore je uputio udarac prema mreži Storarija koji je odličnom paradom obranio taj udarac. Niti pola minute kasnije sijevnula je prilika na drugoj strani, Oddo je sa 40 metara udaljenosti uputio oštar udarac kojega je vratnica skrenula u out. U 28. minuti susreta Milan je poveo golom Gattusa koji je nakon prodora Oliveire po lijevoj strani pospremio loptu u mrežu Livorna. Vodstvo crveno - crnih nije potrajalo niti pet minuta, već u 31. minuti Livorno je izjednačio na 1:1. Prvo je gađao Passoni, njegov udarac je obranio Storari, ali lopta se odbila do Lucarellija koji je bio precizan i postigao pogodak. U 36. minuti Seedorf je imao priliku vratiti vodstvo Milana, nakon što je prošao tri braniča Livorna, uputio je udarac prema Gilardinu, ali se između njih ispriječio Amelia.

Nastavak susreta donio je nekoliko vrlo dobrih prilika Livorna od kojih valja izdvojiti Cesarov udarac u 55. minuti koji je završio pokraj gola. U 63. minuti susreta u igru je ušao Ronaldo koji je zamijenio Oliveiru, a na stadionu je dočekan s ovacijama. Pet minuta poslije, Milan je ponovno došao u vodstvo. Jankulovski je sa lijeve strane uputio udarac prema vratima Livorna i odlično pogodio rašlje vratara Amelije za Milanovo vodstvo od 2:1. Do kraja susreta su Kaka i Gilardino imali nekoliko dobrih prilika koje nisu realizirali. Susret je završen rezultatom 2:1, a tri minute prije kraja Ronaldo je sa ruba šesnaesterca uputio udarac prema vratima Amelije, ali je lopta otišla preko gola. Milan se trenutno nalazi na šestom mjestu na ljestvici, i to na dijelu koji vodi u Europu.

Inter je rekorder kola po brzini postignutog pogotka, nije prošlo niti 60 sekundi od početka susreta, a Adriano je sa ruba šesnaesterca loptu poslao u lijevi kut Sicigniana za vodstvo Intera od 1:0. Već tada se vidjelo tko će diktirati tempo u ovom susretu, Interovi napadači cijelo su prvo poluvrijeme proveli u protivničkom šesnaestercu. U 35. minuti Crespo je mogao povećati vodstvo Intera na 2:0, nakon dodavanja Vieire uputio je udarac prema vratima Chieva, ali Sicigniano je to uspio skinuti. Do poluvremena Inter je imao još nekoliko polu - prilika koje nisu pretvorene u pogodak. U nastavku susreta dominacija crno - plavih se nastavila i bilo je samo pitanje vremena kad će Inter povećati vodstvo. To se dogodilo u 51. minuti, Crespo je uputio udarac volejem prema Sicignianu koji je nespretno reagirao i nije uspio uhvatiti tu loptu. 2:0 za Inter! Nakon toga igra Chieva se totalno raspala, Stanković je okušao sreću iz šesnaesterca, ali je bio neprecizan. U 71. minuti Interov branič Cordoba je umalo poslao loptu u vlastitu mrežu, srećom po Inter gađao je preko gola. Do kraja susreta igra se primirila, nije bilo većih prilika za promjenu rezultata te je Inter sa 2:0 proslavio svoju rekordnu petnaestu pobjedu za redom.

Roma je kod kuće deklasirala Parmu rezultatom 3:0. Već u prvoj minuti Pizzaro je gađao mrežu Parme, ali nije bio precizan. S druge strane Budan je iz kornera pokušao pronaći put do mreže Donija, ali bez uspjeha. U 26. minuti Totti je imao priliku vukove dovesti u vodstvo, uputio je udarac sa preko 30 metara udaljenosti, Parmu je spasila vratnica. Pred sam kraj prvog poluvremena Rossi je sam krenuo prema vratima Rome, zaustavio ga je Panucci. Drugo poluvrijeme bolje su otvorili romanisti, u 50. minuti susreta Totti je nakon dodavanja Pizzara glavom pospremio loptu u mrežu Parme. Dvije minute kasnije Couto je nakon dodavanja Rossija krenuo prema vratima Donija, ali ga je spriječila obrana Rome. U 66. minuti, Totti je briljantno petom dodao za De Rossija koji je nesebično dodao Perotti za vodstvo Rome od 2:0. U 90. minuti Taddei je postigao pogodak za vodstvo i konačnu pobjedu Rome od 3:0. Roma se nalazi na drugom mjestu na ljestvici gdje za vodećim Interom zaostaje 11 bodova.

Fiorentina je na domaćem terenu svladala Udinese rezultatom 2:0. Od početka susreta viole su krenule silovito, u 13. minuti probao je Jorgensen, spasio je gostujući vratar De Sanctis. Tri minute kasnije Reginaldo je doveo Fiorentinu u vodstvo, nakon dodavanja Blasija pronašao je put do mreže Udinesea i pogodio za 1:0. Iaquinta je za Udinese probao izjednačiti iz kornera, ali je gađao preko gola. U 44. minuti susreta u najboljoj akciji u susretu, nakon više od 12 dodavanja, Pasqual je odlično pronašao Pazzinija koji je svladao De Sanctisa za vodstvo Fiorentine od 2:0. U drugom poluvremenu igralo se većinom na sredini terena, uz nekoliko pokušaja Iaquinte da promijeni rezultat. Sve je ostalo samo na pokušajima, viole su upisale novu pobjedu koja ih stavlja na 11. mjesto na ljestvici.

Palermo je pred praznim gledalištem dočekao Empoli koji je slavio sa 1:0. Domaćini su dobro otvorili susret, Caracciolo i Bresciano su imali nekoliko solo prodora koje nisu uspjeli realizirati. Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka. U otvaranju drugog poluvremena, u 47. minuti, Almiron je golom iz blizine doveo Empoli u vodstvo. Sicilijanci su se trudili izjednačiti rezultat, Caracciolo je u 74. minuti probao glavom svladati gostujućeg vratara, ali je lopta završila preko gola. Empoli je ovom pobjedom upisao nova tri boda te se nalaze na četvrtom mjestu na ljestvici.

Sampdoria je kod kuće dočekala posljednjeplasirani Ascoli kojega je svladala rezultatom 2:0. Susret su tradicionalno bolje otvorili domaćini, u 16. minuti Franceschini je pao u šesnaestercu Ascolija, sudac je pokazao na bijelu točku, a Flachijev udarac je odlično obranio Pagliuca. Upravo on je bio najbolji Ascolijev igrač tijekom prvog poluvremena, više od deset puta je morao intervenirati i spašavati prilike Sampdorijinih napadača. U drugom poluvremenu otvorilo se domaćinima, već u 48. minuti Maggio je svladao Pagliucu za vodstvo Sampdorije od 1:0. Uza sve probleme s obranom, Ascoli je u 75. minuti ostao s igračem manje, Melara je dobio izravan crveni karton. Igračima Sampdorije nije trebalo dugo da to kazne, samo minutu kasnije Franceschini je nakon dodavanja Flachija svladao Pagliucu za vodstvo Sampdorije od 2:0. Tim je rezultatom susret i završen, Sampdorija se nalazi na desetom mjestu, a Ascoli je ostao posljednji.

Siena je na gostovanju u Cagliariju remizirala s istoimenim klubom, susret je završio rezultatom 2:2. Gosti su se istaknuli s nekoliko vrlo dobrih šansi, prvo je u 23. minuti Codrein udarac završio iznad vratnice, a u 31. minuti Corvia je doveo Sienu u vodstvo. Nakon traljavog dodavanja glavom Pisana, Corvia je to ispravio i pogodio mrežu Fortina za vodstvo Siene od 1:0. Domaćini su uzvratili samo osam minuta kasnije, Capone je iz slobodnog udarca sa desne strane briljantno skrenuo loptu u mrežu Manningera za izjednačenje. U drugom poluvremenu igrači Cagliarija su diktirali igru, u 66. minuti Suazo je nakon slaloma kroz gostujuću obranu loptu poslao u desni donji kut Fortina i doveo Cagliari u vodstvo. Deset minuta kasnije Codrea je sa nekih 25 metara udaljenosti uputio neobranjiv udarac prema vratima Manningera za izjednačenje. Do kraja susreta nije bilo većih prilika ni jedne ni druge momčadi te je rezultat od 2:2 ostao nepromijenjen do kraja.

Reggina je na gostovanju kod Torina slavila rezultatom 2:1. Nakon lošeg prvog poluvremena bez pravih prilika, već u 48. minuti Bianchi je doveo goste u vodstvo. Nije se dugo čekalo na promjenu rezultata, samo minutu kasnije Comotto je nakon slobodnog udarca Rosine izjednačio na 1:1. Desetak minuta kasnije, u 58. minuti, Bianchi je svladao domaćeg vratara Abiatija za vodstvo Reggine od 2:1. Do kraja susreta nije bilo izglednijih prilika za promjenu rezultata, jedino je Franceschini u 95. minuti glavom uputio udarac prema vratima Reggine, ali nije bio precizan.

Atalanta je kod kuće remizirala s Lazijom, susret je završio rezultatom 0:0. U utakmici u kojoj nije bilo mnogo prilika, valja izdvojiti tek onu Gorana Pandeva u 60. minuti kada je njegov udarac glavom obranio domaći vratar Calderoni. Lazio je nakon ovog remija ostao na petom mjestu na ljestvici, Atalanta je trenutno osma.

U posljednjoj utakmici kola, koja je bila odgođena za sat vremena zbog loših uvjeta na terenu, Messina je kod kuće remizirala s Catanijom. Domaćine je u vodstvo u 35. minuti doveo Zanchi, a na 1:1 je izjednačio Mascara u 61. minuti susreta. Messina se nakon ovog remija nalazi na 17. mjestu na ljestvici, a Catania je trenutno na sedmom mjestu.

Serie A, 23. kolo: AC Milan - Livorno 2:1, AS Roma - Parma 3:0, Atalanta - Lazio 0:0, Cagliari - Siena 2:2, Chievo - Inter 0:2, Fiorentina - Udinese 2:0, Palermo - Empoli 0:1, Sampdoria - Ascoli 2:0, Torino - Reggina 1:2, Messina - Catania 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!