Košarka

Nicević bez pokala

Dalibor Kraljik • nedjelja, 11.02.2007.

Odigrano je finale francuskoga košarkaškoga kupa u kojem su igrali prošlogodišnji pobjednik Le Mans, i Roanne, trenutno druga momčad francuskoga prvenstva. Sandro Nicević u momčadi Le Mansa je jedini hrvatski košarkaš koji je igrao u ovome finalu…

Dvije momčadi u finalu, obje jednako zaslužuju pokal, ali ga samo jedna može ponijeti kući. Le Mans je u današnjem finalu imao prilike obraniti prošlogodišnji naslov, iako je svima bilo jasno da će to biti teško učiniti protiv odlične momčadi Roannea.

Utakmica je započela prilično izjednačeno. Roanne je u prvih deset minuta igre uspio ostvariti razliku od dva poena prednosti (25:23). U slijedećoj ga četvrtini Le Mans ne uspijeva dostići (19:20), tako da Roanne odlazi na odmor s tri poena viška (45:42).

Ni u nastavku utakmice Nicević i društvo ne uspijevaju parirati Roanneu; 19:15 za Roanne u trećoj četvrtini, odnosno, 64:57 na kraju iste. Sedam poena razlike u košarci nije velika prednost tako da je Le Mans u zadnjih deset minuta utakmice još uvijek imao priliku dostići i prestići Roanne. Međutim, Roanne je danas jednostavno bio bolja momčad. Pirova je pobjeda Le Mansa u posljednjoj četvrtini (25:23) jer će ovogodišnji pokal osvajača francuskoga kupa morati predati u ruke igrača Roannea. Konačni rezultat finala, Roanne - Le Mans 87:82.

Zasigurno najzaslužniji za pobjedu Roannea, Marc Salyers, 29 poena (10/15) i sedam skokova, dok je Kenny Gregory bio najučinkovitiji igrač Le Mansa s 24 poena (10/14).

Sandro Nicević u današnjem finalu nije pružio niti približno dobru igru onoj jučerašnjoj u kojoj je bio najbolji igrač utakmice. Danas je u 28 odigranih minuta postigao tek četiri poena (2/9) i šest skokova.

Roanneu čestitke na osvajanju francuskoga kupa, a Niceviću i Le Mansu želimo više uspjeha slijedeće godine.

Francuski košarkaški kup, finale: Roanne - Le Mans 87:82.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!