Tenis

Karlo sredio još jednog favorita

Branimir Korać • petak, 16.02.2007.

Nastavlja se odličan tjedan Ive Karlovića u San Joseu. Naš treći reket eliminirao je još jednog nositelja i plasirao se u polufinale turnira. Nakon što je jučer "sredio" Jamesa Blakea, na red je došao još jedan "elitni" Amerikanac Mardy Fish koji je pao u dva seta...

Ivo Karlović ima recept za Mardyja Fisha. U prethodna dva dvoboja u prvim kolima US Opena i Australian Opena Karlović je pobjeđivao Fisha, a to je ponovio i u četvrtfinalu San Josea. Fish ove sezone igra u odličnoj formi, igrao je i James Blake, no obojica su morali na kraju stisnuti ruku Karloviću i priznati da je u tim susretima bio bolji.

Meč Karlovića i Fisha kao i dosadašnji nije donio previše igre. Obojica su odlično servirala, tereni u San Joseu su izuzetno brzi i to je na kraju više odgovaralo "Karlu" koji je to i sam naglasio nakon pobjede nad Blakeom.

Vezane vijesti

U prvom setu igralo se mirno i bez ikakvih prilika na servis protivnika na obje strane. Set je otišao u tie-break gdje je na kraju mirniji bio Karlović i s dva mini breaka uzeo prvi set. Prvi je došao već kod 1:1 nakon čega je Karlović otišao na 4:1, a drugi je napravio kod vodstva 4:2 te s dva svoja prva servisa zavrpio prvi set.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivor Krapac

Meč je praktički riješen na samom startu drugog seta. Kod 1:1 Karlović odmah dolazi do prilike za oduzimanje servisa Fishu, koristi ju i prednost od breaka ne ispušta do kraja meča. Fish je najviše u jednom trenutku došao do 30:30 nakon čega je Karlović uzeo naredna dva poena i sačuvao prednost.

Ivo je pogodio 17 as servisa uz 68 posto ubačaja prvog servisa, a na prvom servisu izgubio je tek dva poena u cijelom meču. I Fish je bio uvjerljiv na svom prvom servisu, izgubio je tek tri poena u cijelom meču uz odserviranih deset aseva.

Za prolaz u finale igrat će protiv Benjamina Beckera s kojim se još nije susretao. Becker je u četvrtfinalu nadigrao Marata Safina u dva seta ne dozvolivši Safinu niti jednu break priliku tijekom meča dok je sam kreirao čak osam.

ATP San Jose, četvrtfinale:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Mardy Fish (SAD, 5) 7:6(2), 6:4, Benjamin Becker (Njemačka, 6) - Marat Safin (Rusija, 4) 6:4, 6:3, Andy Roddick (SAD, 1) - Vince Spadea (SAD, 8) 6:3, 6:7(5), 6:1, Andy Murray (Velika Britanija, 3) - Hyung-Taik Lee (Južna Koreja, 7) 4:6, 6:3, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!