Nogomet

Milan i Inter se spasili

Zoran Zdelar • nedjelja, 11.02.2007.

Milanski klubovi uspjeli su se spasiti velikih gubitaka i deprimirajuće atmosfere na domaćim utakmicama pred praznim tribinama. Ekspresnom reakcijom ispunili su dovoljno uvjeta kako bi vratili barem dio publike na stadion...

Novi sigurnosni uvjeti koje stadioni moraju ispunjavati kako bi se utakmice mogle odigravati pred publikom zaista su rigorozni, a najteže su pogodili milanske gigante, Inter i AC Milan. Njihov stadion San Siro odnosno Giuseppe Meazza nije udovoljavao svim uvjetima, te samim time i publici ne bi bio dozvoljen ulaz.

Ekspeditivnom reakcijom uspjeli su na vrijeme izvesti potrebne zahvate na kojima je u posljednjih 48 sati radilo više od 100 ljudi. Jedan od najvažnijih uvjeta bilo je postavljanju pokretnih vrata na sve ulaze za navijače, kako bi redari mogli lakše pregledati posjetitelje prije puštanja na samu tribinu.

Ipak, Talijanski nogometni savez nije dozvolio Milanu i Interu da otvore cijeli stadion navijačima, već će za sada na tribine moći samo vlasnici sezonskih ulaznica, kojih za utakmice Milana posjeduje oko 37.000 ljudi, koji sigurno neće propustiti priliku posjetiti današnju utakmicu s Livornom. No, barem na stadionu kapaciteta od gotovo 83.000 mjesta neće biti ni približno sablasna atmosfera kao što bi bila u slučaju da utakmici smiju prisustvovati samo osobe po službenoj dužnosti.

Spomenimo i kako navijači nekih klubova još uvijek nisu prihvatili nove regulative talijanske Vlade, te je tako stotinjak najvjernijih navijača Juventusa jučer pokušalo pratiti svoj klub na gostovanju, ali im je zabranjen ulaz na stadion Vicenze. U talijanskoj Serie B suspendirano je trenutno pet stadiona. Ipak, nikakvi izgredi nisu zabilježeni u subotnjim drugoligaškim utakmicama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!