Tenis

Ivan prema krvniku iz Marseillea

Ivor Krapac • ponedjeljak, 19.03.2007.

Nakon što je prije nekoliko dana reprizirao lanjsko četvrtfinale Indian Wellsa, Ivan Ljubičić će se ovog i sljedećeg tjedna nadati dobrom rezultatu i na Masters Series turniru u Miamiju, na kojem je prije 12 mjeseci stigao do finala. Sedmopostavljeni prvi hrvatski reket slobodan je na startu, a u drugom kolu mogao bi ga dočekati ovogodišnji poznanik...

Ljubo će se u prvom nastupu sresti s boljim iz dvoboja Francuza Nicolasa Mahuta i Talijana Filippa Volandrija, a prema ovosezonskoj formi i rezultatima, realnije je da će to biti Mahut, 101. na Entry listi, kojeg Ivan pamti po porazu u prvom kolu Marseillea prije nešto više od mjesec dana.

Bez obzira na taj poraz, za nadati se da će Ljubičić u trenutnoj, boljoj formi riješiti drugo kolo bez većih komplikacija, dok bi ga korak iza mogao dočekati 27. nositelj Carlos Moya. Potencijalni suparnik u osmini finala je 11. nositelj David Nalbandian, kojeg je Ljubo imao u svojem dijelu ždrijeba i u Indian Wellsu, kad je zaustavio Argentinca u istoj fazi turnira. Nalbandiana pamti i iz Miamija; prošle godine sreli su se u polufinalu, a prvi hrvatski reket dobio je taj meč s glatkih 6:1 i 6:2.

Vezane vijesti

Prema renkingu, potencijalna Ivanova četvrtfinalna prepreka bio bi četvrtopostavljeni Nikolaj Davidenko ili 14. nositelj Tomaš Berdych, dok bi se među posljednja četiri mogla dogoditi repriza prošlogodišnjeg finala protiv Rogera Federera. Prvi na svijetu tražit će rehabilitaciju za neočekivani poraz od Guillerma Canasa u drugom kolu Indian Wellsa, a na prvoj prepreci dočekat će boljeg iz susreta Igora Andrejeva i Sama Querreyja.

U Federerovoj četvrtini ždrijeba nalaze se i šestopostavljeni Tommy Robredo i deveti nositelj Tommy Haas, a vrijedi izdvojiti i petnaestopostavljenog Richarda Gasqueta.

Donju polovicu predvodi drugi nositelj Rafael Nadal, koji će željeti produžetak niza s puta do naslova u Indian Wellsu. U njegovom dijelu ždrijeba izdvajaju se Olivier Rochus, Marcos Baghdatis i Mihail Južnji, dok je u četvrtfinalu moguć ogled s desetopostavljenim Novakom Đokovićem, kojeg je jučer nadjačao u finalu Indian Wellsa.

U Đokovićevoj osmini ždrijeba su, od nositelja, i Dominik Hrbaty (22.), Marat Safin (25.) i James Blake (8.). Gornji dio donjeg doma predvode Andy Roddick (3.) i Fernando Gonzalez (5.), a vrijedi izdvojiti i dvanaestopostavljenog Andyja Murrayja, prošlotjednog polufinalista Indian Wellsa.

Glavni turnir počinje u srijedu, a Ljubičiću bi se mogao priključiti Ivo Karlović, koji se u večerašnjem prvom kolu kvalifikacija ponovno našao na terenu nakon prošlotjedne predaje na Challengeru u Sunriseu. Karlo ni ovog puta nije uspio odigrati meč s regularnim krajem - Nijemac Mischa Zverev predao mu je pri zaostatku od 5:1 u prvom setu.

U drugom kvalifikacijskom kolu Ivo će se susresti s Kanađaninom Frankom Dancevicem, koji, po vlastitom priznanju, ima hrvatske korijene s očeve strane. Dancevic je na startu sa 6:3 i 6:2 svladao Srbina Viktora Troickog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!