Tenis

Preokretom do glavnog ždrijeba

Ivor Krapac • utorak, 20.03.2007.

Ivo Karlović priključio se Ivanu Ljubičiću u glavnom ždrijebu Masters Series turnira u Miamiju, koji počinje sutra. Karlo je u drugom i završnom kvalifikacijskom kolu slavio uz preokret protiv Kanađanina Franka Dancevica...

Nakon izgubljenog tie-breaka prvog seta, treći hrvatski reket našao je snage za povratak i prolaz sa 6:7(5), 7:6(5) i 6:3. Sve je prelomio uz odlučujući break kod 4:3 u trećem setu, iskoristivši svoju sedmu break-loptu u meču.

Kao i obično kad je Ivo u elementu, ostatak posla odradio je odlični servis. Kanađanin hrvatskih korijena izbombardiran je s 29 asova, uz visokih 68 % ubačenog prvog servisa i 82 % osvojenih poena nakon ubačenog prvog. Dancevic je imao četiri break-lopte, jednu u prvom i još tri u drugom setu, no nije iskoristio nijednu.

Vezane vijesti

Karloviću će ovo biti četvrti pokušaj u glavnom ždrijebu Miamija, a u prethodna tri nije prošao prvo kolo. Bolji su bili Jürgen Melzer (2004.), Olivier Rochus ('05.) i Fabrice Santoro ('06.).

Ovog puta čeka ga Španjolac Guillermo Garcia-Lopez, 66. na Entry listi, protiv kojeg ima 1-1 u međusobnom omjeru. Španjolac je slavio 2005. na zemlji Estorila, a Ivo uzvratio ranije ove sezone u prvom kolu na tvrdoj podlozi San Josea, na turniru na kojem je došao do finala.

Pobjednik ogleda Karla i Garcije-Lopeza će se u drugom kolu sresti s 30. nositeljem, Belgijcem Olivierom Rochusom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!