Rukomet

Dobro kolo za gošće

Ivana Strahija • ponedjeljak, 19.02.2007.

U petnaestom su kolu Dukat 1. rukometne lige za žene slavile većinom gošće. Tako je Arena pobijedila Trešnjevku, Trogir je bio bolji od Osijeka, Požega je slavila u Splitu a Sesvete su bile bolja ekipa od Zameta. Kod kuće su bodove zadržali Podravka Vegeta i Tvin Trgocentar.

Dukat 1. hrvatska rukometna liga žene 15. kolo

Tvin Trgocentar - Vranjic 34:21
Podravka Vegeta - Lokomotiva 34:28
Trešnjevka - Arena 20:24
Osijek Croatia Osiguranje - Trogir 21:27
Split - Požega 21:30
Zamet - Sesvete 33:37

Parovi 16. kola: Vranjic - Osijek Croatia Osiguranje, Trogir - Trešnjevka, Arena - Zamet, Sesvete - Split, Požega - Podravka Vegeta, Lokomotiva - Tvin Trgocentar

U derbiju donjeg dijela ljestvice Sesvete su otputovale u Rijeku i pokazale tamošnjem Zametu kako se igra pravi rukomet. Domaće su igračice bile prilično neraspoložene za igru, gošće već u 19. minuti imaju +5, a sredinom drugog dijela dostižu i devet pogodaka prednosti kod 28:19. Sesvećanke su se tako na četiri velika boda odmaknule s dna i održale priključak za ekipama srednjeg dijela tablice.

Derbi gornjeg dijela ljestvice zasigurno je bila utakmica Podravke i Lokomotive, slavile su Koprivničanke, ostavši tako jedina neporažena ekipa lige. Ipak, utakmica je bila teža no što to govori krajnji rezultat. Lokosice su u Koprivnici htjele pokazati svoju kvalitetu, pa u prvom dijelu uspješno parirale domaćima. Tek pod kraj prvog dijela Kokice bilježe veću razliku, dok u drugom poluvremenu susreta imaju spretnije pucačice, pogotovo Todorovsku, pa pobjeđuju 34:28.

Splićanke su u susretu s Požežankama pokazale vrlo malo, a su gošće kući otputovale bogatije za dva boda. Unatoč velikom broju prilika sa sedam metara, Splićanke od devet sedmeraca realiziraju svega četiri, dok su igračice iz Požege discipliniranim napadom i čvrstom obranom u drugom dijelu pojačale tempo i odnijele bodove rezultatom 30:21.

Arena je slavila u Zagrebu, Trešnjevka je poražena 20:24. Početak ipak pripada domaćima, koje dolaze do pet pogodaka prednosti prije no što su se gošće uopće zagrijale. No, Puljanke brzo shvaćaju lekciju i prebacuju u višu brzinu, sve do kraja susreta.

Ni Osječanke nisu imale sreće na domaćem terenu, bodove su im solidnom igrom oduzele Trogiranke rezultatom 27:21. Iznenađene borbenom igrom gošći domaće stagniraju u igri, Trogir dolazi do +4 u prvom dijelu, a nakon par minuta drugog poluvremena imaju i osam pogodaka prednosti. Pred kraj susreta se igračice Osijeka pokušavaju vratiti u igru, smanjuju razliku na –3, no Trogiranke lako odbijaju opasnost.

Kod kuće su vrlo očekivano slavile igračice Tvin Trgocentra koje su protiv Vranjica odigrale 34:21. Doduše, primjetno je bilo htjenje gošći, kao i evidentan pomak u njihovoj igri na bolje, pa su u nekoliko navrata protiv Virovitičanki čak i vodile.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!