Rukomet

Pipo započeo porazom

Ivana Strahija • srijeda, 28.02.2007.

Osijeku je danas uspjelo nešto čime se rijetko tko može pohvaliti: pobijedili su čakovečke rukometaše usred dvorane GOC-a. Dodajmo još da su Osječani pobjedu svakako zaslužili i da su igračima Perutnine očitali dobru lekciju o zalaganju na terenu.

DUKAT I HRL MUŠKI LIGA 4 1. KOLO

Perutnina Pipo IPC - Osijek Elektromodul 27:29 (16:14)
Čakovec, dvorana Graditeljske škole, gledatelja 800
Suci: Ladić (Sračinec), Mraz (Trnovec Bartolovečki)

Perutnina Pipo IPC: Arnaudovski 9, Baltić 4, Varga, Borković 2, Krajner, Zadravec, Džono 2, Belko 2, Turk, Mesarić 1, Batinić 3, Obad 4

Osijek Elektromodul: Pintar 3, Tomas, Kasak 4, Jurić 3, Abramović 5, Pongračić 3, Vranić 5, Bećar, Kuže 5, Pažin, Bačvić, Rudović 1

Sedmerci: Perutnina Pipo IPC 4/6, Osijek Elektromodul 3/3

Isključenja: Perutnina Pipo IPC 2 minute, Osijek Elektromodul 12 minuta

Obrane:
Perutnina Pipo IPC: Piknjač 2, Šego 13
Osijek Elektromodul: Somić -, Vujović 17

Prva utakmica Perutnine u Ligi 4 može se okarakterizirati tek kao vrlo blijeda u usporedbi s igrama u grupi B prošle godine. Izgleda da su se čakovečki rukometaši dobrano opustili tijekom zimske stanke, zaboravili kako je to željeti pobjedu i davati sve od sebe kako bi zaradili dva boda. Tako su u natjecanju s direktnim konkurentom za poziciju viceprvaka ostvarili poraz, koliko će ih to uistinu koštati ostaje nam tek da vidimo u preostalih devet kola.

Rukometaši Perutnine do prvog vodstva od +3 dolaze u 17. minuti, nakon mini-serije od tri pogotka (Arnaudovski pogađa sa sedam metara, potom dva puta za redom trese mrežu Osječana iz igre). Do kraja prvog dijela Osječani drže tempo, od velike je pomoći svojoj ekipi vrsni vratar Vujović, pa prvih trideset minuta završava sa dva gola osječkog zaostatka.

Drugo poluvrijeme započinje prečkom Arnaudovskog, no odmah potom loptu na pravo mjesto spremaju Baltić i Borković, a Pipo je na +4 kod 18:14. Nažalost, zadovoljstvo domaćih navijača kratkog je vijeka, pošto od 36. minute Osječani preuzimaju kontrolu nad parketom. Serijom od pet pogodaka (Kasak, Pintar, Jurić i dva puta majstorski Abramović) ne samo da dostižu rezultat, već i prelaze u vodstvo kod 22:21 u 45. minuti.

Ipak, ovaj rezultat inače bučnu i navijački raspoloženu dvoranu ostavlja tihom, kao da je i na gledatelje prešla nezainteresiranost koju su domaći rukometaši pokazivali na parketu.

Igrači Perutnine do kraja susreta izjednačuju u više navrata, no od slabe je to koristi kad unatoč sedmercima i isključenjima kod gostiju domaći ne pokazuju dovoljno htjenja da preuzmu situaciju natrag u svoje ruke. Tako u završnim minutama susreta promašuje Borković, a Arnaudovski pogađa tek okvir gola Osijeka, dok kod gostiju precizni Kuže dva puta matira domaćeg vratara Šegu sa sedam metara, za konačnih 27:29.

Domaći trener Vladimir Canjuga lošu prezentaciju Perutnine svaljuje na neadekvatne pripreme koje je momčad imala u posljednjih tjedan dana: "Cijelog smo prošlog tjedna imali problema s bolestima, neki zbog toga nisu trenirali, ja sam bio odsutan tjedan dana pošto sam s kadetskom reprezentacijom bio na Cipru na Mediteranskim igrama. Igrači jesu odradili fizički dio priprema, no očito je da psihički nismo bili ni malo spremni na utakmicu s Osijekom."

Na sve ja načine Canjuga pokušao popraviti stanje na terenu: "Mijenjao sam igrače, ušli su svi osim Krajnera, no ni to nije pomoglo. Činjenica jest da danas na parketunije bilo ni traga našoj lepršavoj igri u napadu, borbenosti u obrani, fulali smo zicere – jednostavno nismo imali raspoloženog igrača na terenu."

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Kako je Canjuga spomenuo, Perutnina nije od Osijeka izgubila već tako dugo da igrači jednostavno poraz nisu uzimali kao opciju: "Vrč ide na vodu dok se ne razbije. Nikog ne možemo dobiti ako krv ne ostavimo na parketu, a ja ću dobro razmisliti tko se može boriti za boje kluba. Morat ćemo se debelo namučiti da se vratimo."

Već u sljedećem kolu čakovečki rukometaši imaju prilike za popravak dojma, pošto odlaze u goste upravo Osijeku. Canjuga najavljuje detaljno seciranje pogrešaka s ove utakmice, kao i povećanje razine treninga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!