Rukomet

Arena pobijedila u Splitu

Ivana Strahija • nedjelja, 11.03.2007.

17. kolo rukometašica konačno je odigrano do kraja. Arena i Kutjevački podrumi jedini su gostujući pobjednici, a bod je osvojio i Trogir remijom kod Zameta. Na ljestvici je i dalje prva Podravka, dok je uvjerljivo posljednji, bez pomaka na bolje, i dalje Vranjic.

DUKAT PRVA RUKOMETNA LIGA ŽENE 17. kolo

Lokomotiva – Vranjic 34:13
Trešnjevka – Osijek Croatia osiguranje 28:26
Tvin Trgocentar - Kutjevački podrumi 32:34
Split – Arena 25:28
Podravka Vegeta – Agroprotehnika Sesvete 38:20
Zamet – Trogir 26:26

Parovi 18. kola: Vranjic – Trešnjevka, Osijek Croatia osiguranje – Zamet, Trogir – Split, Arena – Podravka Vegeta, Agroprotehnika Sesvete – Tvin Trgocentar, Kutjevački podrumi – Lokomotiva

Najvišu pobjedu, od čak +21, na domaćem je terenu ostvarila Lokomotiva. Vranjic nije uspio ni predahnuti nakon poraza na domaćem terenu od Osijeka, a već je u kolonu porazi morao upisati višu brojku. Susret je pokazao da će Vranjic ispasti iz lige, a dotad ostalima služi za poboljšavanje gol-razlike.

Utakmica Podravke i Sesveta također je završila velikom bodovnom razlikom, Kokice su ubilježile čak +18 po isteku 60. minute. Premda je poraz Sesvećanki bio za očekivati, morale bi ozbiljno poraditi na svom napadu, koji se u ovoj utakmici pokazao vrlo neučinkovitim.

Trogiranke se nisu uspjele proslaviti kod Zameta, premda su to manje-više očekivale. Zamećanke su odigrale vrlo dobru partiju i sasvim zasluženo na domaćem terenu ostavile bod. Dokaz je to da ekipa Zameta natjecanje u najvišem rangu shvaća ozbiljno i da neće više dopustiti lako odnošenje bodova sa svojeg parketa.

Splićanke, unatoč najavama i kompletiranoj prvoj postavi, nisu uspjele pobijediti trećeplasirani sastav prvenstva pulsku Arenu. Nakon što su u prošlom kolu najavile bolja vremena igračice Splita nisu bile dovoljno dobre da i u ovom kolu osvoje bodove.

Kutjevačkim podrumima je bilo dovoljno +2 da u Virovitici dođu do bodova. Premda bi pred početak utakmice bilo teško proreći pobjednika, domaće su definitvno pokazale manje želje za osvajanjem bodova no gošće iz Požege. Nakon relativno izjednačenog prvog dijela susreta u drugom Požežanke kreću u ozbiljniju ofanzivu, koja rezultira konačnom pobjedom.

Nakon vrlo izjednačenog prvog poluvremena, Trešnjevka je u drugom zapela i protiv Osijeka osvojila oba boda. Imaju +6 sredinom drugog dijela i prerano se opuštaju, pa gošće smanjuju na svega dva pogotka zaostatka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!