Rukomet

Pipo, Dubrava, Croatia osiguranje i Karlovac idu dalje

Ivana Strahija • četvrtak, 15.03.2007.

Pobjedama u četvrtfinalnim susretima hrvatskog Kupa, ove su se rukometne momčadi plasirale u daljnje natjecanje. Senj, Metković, Zamet i Agram oprostili su se od Kupa, a pobjednici će u polufinalu zaigrati tek početkom svibnja.

Pipo je u Zagrebu ostvario povijesni uspjeh, pobjedom nad tradicionalno nezgodnim protivnikom Agram Medveščakom izborio je prolazak u polufinale hrvatskog Kupa. Čakovčani su tako najavili više zalaganja, borbenosti i discipline na parketu,što će im zasigurno biti od koristi u nadolazećem prvenstvenom susretu protiv Croatia osiguranja ove nedjelje.

Jedini drugoligaš koji je opstao u natjecanju, rukometni klub iz Senja, ugostio je momčad Croatia osiguranja i izgubio sa čak –17 razlike. Premda je poraz Senjana protiv višestruko jače momčadi Zagreba bio očekivan, Zagrepčanici su već do isteka prvih 30 minuta imali deset pogodaka prednosti.

Karlovac je i u Kupu pokazao da je bolji od Zameta, iako susret nije bio nimalo lagan. Vrlo izjednačen odnos snaga momčadi na parketu skoro do samog kraja držao je rezultat u egalu, da bi u završnici domaćini povukli i došli do +9.

U Zagrebu je ipak slavila Dubrava, koja je Metković kući otposlala sa svega dva pogotka razlike. Metkovčani ni usprkos svom najboljem strijelcu Čužiću (10 pogodaka), nisu uspjeli izvući povoljan rezultat, dok su domaćini dali sve od sebe kako bi minimalnih +1 sa poluvremena sačuvali do kraja.

Dukat Kup muški, četvrtfinale:
Senj - Croatia osiguranje 20:37
Dubrava – Metković 31:29
Karlovac – Zamet 28:19
Agram Medveščak – Perutnina Pipo IPC 30:34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!