Rukomet

Velika pobjeda Đakova

Ivana Strahija • nedjelja, 18.03.2007.

U četvrtom kolu Lige 12 najviše su iznenadili rukometaši fenjeraša Đakova, koji su na domaćem terenu trećeplasirani Split pobijedili s čak +10. Ovo je kolo i inače bilo plodonosno samo za domaćinske ekipe, pošto su svi domaćini od reda uzeli pun plijen na poznatim parketima.

I DUKAT RUKOMETNA LIGA 12

Rezultati 4. kola:
Dubrava – Karlovac 32:24
Metković – Poreč 32:28
Zamet – Crikvenica 22:20
Agram Medveščak – Varteks di Caprio 34:30
Đakovo – Split 33:23
Nexe – Gorica 40:29

Parovi 5. kola: Poreč - Nexe, Gorica - Agram Medveščak, Varteks di Caprio - Đakovo, Split - Dubrava, Karlovac - Zamet, Crikvenica - Metković

Đakovo se pobjedom nad Splitom našlo na svega jedan bod zaostatka nad pretposljednjom Crikvenicom. Ušavši u susret kao sa sebi ravnim, Đakovčani su nakon početnog odmjeravanja snaga krenuli nezaustavljivo naprijed. Raspucani Kapular, Kopljar i Mlinarević digli su rezultat sa skromnih +1 na velikih deset pogodaka prednosti.

Dubrava je u Zagrebu odigrala teško prvo poluvrijeme i lakše drugo protiv rukometaša Karlovca. Premda Dubravčani većim dijelom prvog poluvremena vode minimalnom razlikom, tek su u drugom pokazali svoju namjeru da odnesu oba boda. Karlovčani imaju probleme s napadom, teško prolaze domaću obranu, pa Dubrava dolazi i do 11 pogodaka prednosti.

Varaždinci su u Zagrebu kod Agrama vrlo dobro igrali tek u prvom dijelu susreta. Sa tri pogotka prednosti Varteks ulazi u drugo poluvrijeme, no dočekuje ih raspoložena i borbena momčad domaćina, koji su brzo izjednačili i poveli.

Metković je sa +4 slavio protiv Poreča, fantastična igra domaćina u potpunosti je nadvisila predstavu najbolje momčadi Lige 12. Čak i uz ponešto izmijenjen prvi sastav domaćini su u svojim redovima imali sjajne strijelce Čužića (9 pogodaka) i Čupića (10 pogodaka), dok je vratar Ljubišić ubilježio 17 obrana.

Dva pogotka više bila su dovoljna Zametu da pobijedi Crikvenicu. Velika je podrška domaćim igračima bila puna dvorana Mladosti na Trsatu, koja je svaki napad Zameta ispratila gromoglasnim pljeskom. Domaći su imali i sedam pogodaka prednosti, no gosti se pred kraj susreta bude i smanjuju na nešto podnošljivijih dva razlike.

Našičani se na domaćem parketu nisu štedjeli, u dvoboj s Goricom ušli su punom snagom i do kraja prvih 30 minuta imali visokih 11 pogodaka prednosti. Tu razliku Nexe zadržava do kraja, a prikazanu odličnu igru trebali bi ponoviti više puta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!