Rukomet

Osječanke slavile u Splitu

Ivana Strahija • nedjelja, 25.03.2007.

Zbog europskih obaveza Trešnjevke i Podravke u 19. su kolu prve lige rukometašica odigrane samo četiri utakmice, a najzanimljivija je vijest ona o gostujućoj pobjedi Osijeka u Splitu. U poretku na ljestvici prevelikih izmjena nema, Podravka je i sa utakmicom manje prva, dok je Vranjic sa svega jednim bodom posljednji.

I DUKAT RUKOMETNA LIGA ŽENE

Rezultati 19. kola:
Kutjevački podrum – Vranjic 28:18
Lokomotiva – Sesvete Agroprotehnika 37:28
TVIN Trgocentar – Arena 23:20
Podravka Vegeta – Trogir - odgođeno
Split – Osijek CO 19:20
Zamet – Trešnjevka – odgođeno

Parovi 20. kola: Osijek CO - Podravka Vegeta, Vranjic – Zamet, Trešnjevka – Split, Trogir - TVIN Trgocentar, Arena – Lokomotiva, Sesvete Agroprotehnika - Kutjevački podrum

Svoju su utakmicu prve odigrale Lokosice protiv Sesvećanki i slavile sa +9. Prvo je poluvrijeme još pružilo nekakve šanse gošćama, završavaju sa svega tri pogotka zaostatka, no u nastavku odlična domaća Arslanagić (10 pogodaka), uz raspoložen ostatak ekipe diže vodstvo do finalnih 37:28.

Najveću su razliku ostvarile Požežanke, pobijedivši Vranjic 28:18. Igračice Vranjica još su jednom dokazale da se ne mogu uspješno nositi s ostatkom prve lige, pošto su već po isteku prvih 30 minuta gubile –8. Po šest su pogodaka postigle Đipalo za Kutjevački podrum te Boban za Vranjic.

Tvin je kod kuće također ubilježio pobjedu, i to vrlo atraktivnom i raspoloženom igrom svojih rukometašica. Nažalost, tempo domaće nisu uspjele zadržati do kraja, pa gošće u svega nekoliko minuta finiša –8 sa poluvremena spuštaju na tri pogotka zaostatka.

U Splitu su tamošnje rukometašice dočekale još jedan klub donjeg dijela ljestvice, Osijek CO, i neslavno izgubile sa svega pogotkom manje. Posebno je napet bio kraj susreta, kad domaće izjednačuju na 18:18 i malo im je nedostajalo da iz utakmice izvuku barem bod. Jadrijević je sa 13 pogodaka bila odlična u domaćim redovima, kod Osijeka se istakla Knez sa četiri gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!