Nogomet

Roberto Carlos: "Nisam ja kriv"

Zoran Zdelar • četvrtak, 08.03.2007.

Brazilac, Roberto Carlos da Silva, nekoć sinonim za sjajnog braniča izazvao je jučer podsmjeh milijuna ljudi kada nije uspio preuzeti kontrolu nad loptom u prvim sekundama utakmice što je otvorilo vrata vodstvu Bayerna. Carlos se brani lošim terenom...

Real Madrid stigao je jučer na minhensku Allianz Arenu kako bi pokušao obraniti prednost ostvarenu u prvoj utakmici na svom terenu, ali umjesto da su čvrsto zatvorili sve prolaze do svojih vrata, popustili su već nakon samo nekoliko početnih sekundi. Tek što je lopta krenula s centra završila je u nogama Hasana Salihamidžića koji se strmoglavio po desnom boku, loptu je trebao zaustaviti Brazilac Roberto Carlos, no kako to nije uspio Salihamidžić ga je prošao i uposlio Roya Makaaya, koji je tako postigao uvjerljivo najbrži pogodak u povijesti Lige prvaka.

Nakon prve pregledane snimke te situacije krivnju su svi svalili na leđa prekaljenog 33-godišnjeg Brazilca. Ni čelnici njegova kluba nisu pokušali pronaći drugog opravdanja već su uprli prstom u Roberta Carlosa, koji je nekoć bio sinonim mnogim svojim kolegama i navijačima za sigurnog braniča, kojem se greške ne događaju ili kada se već dogode netko drugi spasi situaciju. Ovog puta to nitko nije uspio.

Carlos se pokušava opravdati svima poznatom izlikom da je teren bio iznimno loš te zbog toga nije uspio preuzeti kontrolu nad loptom. "Lopta je malo odskočila od terena i odjednom se našla pored mene. Teren je bio u iznimno lošem stanju, sramotnom čak. Nismo primili taj pogodak zbog manjka moje koncentracije, već zbog toga što je lopta nezgodno odskočila.", pokušavao je nakon utakmice Carlos uvjeriti španjolske novinare u svoje viđenje te situacije.

Čak i kad bi se radilo o prihvatljivom opravdanju, Real Madrid više nije član Lige prvaka i sve ostalo je manje bitno. No, značajna je reakcija sportskog direktora Predraga Mijatovića nakon što je čuo što je izjavio Roberto Carlos. "Srušili smo još jedan rekord tako što smo primili najbrži pogodak u povijesti Lige prvaka. Jednostavno nismo na pravi način započeli utakmicu s dovoljno koncentracije i to me vrlo iznenađuje.", stava je Mijatović koji se baš i ne slaže s Carlosovim pojašnjenjem.

Možda je došlo vrijeme da napokon Carlos prepusti mjesto u momčadi mlađim igračima, pogotovo nakon lošeg nastupa na proteklom Svjetskom prvenstvu na kojem su također svi optužili njega zbog poraza u četvrtfinalu kada je iznimno loše čuvao Thierry Henryja, koji je postigao jedini pogodak na utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!