Nogomet

Modrić jedini iz velike dvojke

Zoran Zdelar, Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 11.03.2007.

Vodeći hrvatski klubovi, Dinamo i Hajduk, nisu briljirali u jučer odigranom kolu. Dok je Hajduk u Puli osvojio tek jedan bod, Dinamo je uz ne posebno dobru igru stigao do sva tri, a na razini je bio jedino Luka Modrić, tako da ovo kolo pripada ostalim našim prvoligaškim klubovima, a jedno od najugodnijeg iznenađenja ove sezone, Šibenik, ima najviše predstavnika ovog puta...

Slika 3 od 4.

Vratar

Vanja Iveša (Pula) - Vratar Pule jedan je od najzaslužnijih što Hajduk na gostovanju u Istri nije uspio zabiti pogodak i tkao zadržati priključak s vodećim Dinamom. Da Iveša nije bio tako dobro raspoložen jučer, Splićani bi sigurno u 44. minuti poveli pogotkom Rukavine, ali pulski vratar bio je iznimno motiviran i nije dozvolio napadačima Hajduka da ga svladaju.

Obrana

Vedran Ivanković (Zagreb) - Ovog puta nositelj Zagrebove obrane nije bio vrlo dobri Labudović, već njegov manje poznati suigrač Ivanković, koji se vrlo dobro snalazio u situaciji kada je protivnik imao čak dva igrača više na terenu. Da Vedran jučer lijevom stranom obrane Zagreba nije tako dobro dirigirao, teško da bi sačuvali minimalno vodstvo do kojeg su došli pogotkom i ovog puta vrlo razigranog Mandžukića.

Mahir Iftić (Pula) - Nesuđeno pojačanje Rijeke u zimskom prijelaznom roku pokazao se u pravom svijetlu protiv momčadi Hajduka. Kada protiv vas gol ne zabiju Rukavina, Bartolović i Bušić, i kada u 90. minuti zaustavite udarac na gol liniji i četvrtog napadača Jelavića, zasigurno ste odigrali utakmicu sezone. Baš takav nastup ubilježio je danas pulski branič.

Igor Čagalj (Šibenik) - Borbeni i neustrašivi branič Šibenika odigrao je još jednu utakmicu u svom stilu, unatoč tome što je igrao sa zamotanom rukom zbog slomljenog prsta. Nisu se gostujući napadači naigrali pored njega. Kada momčad ne primi gol i kada gostujući napadači uopće ne stvore priliku zasluge zasigurno idu domaćoj obrani, prije svega beskompromisnom Čaglju.

Ante Kulušić (Šibenik) - I dok je borbeni Čagalj čuvao prostor ispred Šibenikova vratara, Ante Kulušić brinuo je o desnom boku svoje momčadi preko kojeg je napadao opasni Semler, koji je odigrao vrlo loš susret ovog puta, a Ante je imao najviše zasluga u njegovom zaustavljanju.

Veza

Slika 1 od 1.
Foto: Sandro Donda

Kristijan Čaval (Šibenik) - Šibenikov lijev bočni odigrao je jučer još jednu odličnu utakmicu. A postigao je i zaista prekrasan pogodak: sa 25 metara, iz poluvoleja ljevicom je zatresao mrežu Mađarića za povećanje domaćeg vodstva (bez sumnje, najljepši pogodak na Šubićevcu ove sezone). Osim pogotka, imao je i još jedan udarac prema golu, ali i nekoliko vrlo dobrih centaršuteva s lijevog boka.

Luka Modrić (Dinamo) - Trener Dinama Branko Ivanković ne može biti previše zadovoljan kako je njegova momčad odradila posao protiv Osijeka, ali Luka Modrić nije se baš uklopio u to sivilo. Hrvatski reprezentativac bio je na svojoj standardnoj razini i kada je 20-ak minuta prije kraja utakmice zbog lakše ozljede izišao iz igre bilo je itekako vidljivo od kolikog je značaja svojim suigračima, koji su dodatno pali nakon njegova odlaska s terena.

Miljenko Mumlek (Slaven Belupo) - Jučer u Koprivnici za pobjedu nad Kamen Ingradom nisu zaslužni napadači, već vrlo dobra veza Slaven Belupa, koja gotovo tijekom cijelog susreta kontrolira igru i nije dozvolila previše prostora protivnicima za razvijanje brojnijih opasnijih napada. Osim toga, upravo vezni igrači postigli su Slavenove pogotke. Mumlek je već u 13. minuti donio rezultatsko rasterećenje u svom treneru kada je precizno pogodio donji lijevi kut Kamenova gola.

Srebrenko Posavec (Slaven Belupo) - Povratnik u hrvatski nogomet iz egzotične Turske ponovno je potvrdio kako će ovog proljeća biti iznimno važna karika Scorijine momčadi nakon što je danas asistirao Mumleku za vodstvo Slavena, a potom je i sam nakon nešto više od sat vremena igre ubilježio pogodak i osigurao svojem klubu bitnu pobjedu. Bude li u ostatku sezone i približno dobar kao jučer, mjesto u Slavenu mu je osigurano.

Napad

Slika 2 od 2.
Foto: Sandro Donda

Ahmad Sharbini (Rijeka) - Statistika mladoga napadača je daleko na njegovoj strani. Nevidljiv tijekom većeg dijala utakmice, a onda samo na sekundu ispušten iz vida i odmah matira uspavanu obranu. Sharbini zabija u kontinuitetu, a to je ono najvažnije. Treći gol zaredom, druga pobjeda u nizu za Rijeku. Dok Ahmad zabija, više ga nitko neće moći izvaditi iz prve momčadi, štoviše, prije bi na klupi mogao završiti Bugarin Ivanov.

Mario Jurić (Šibenik) - Nakon šest godina vratio se Jurić u Šibenik i svojom je igrom potvrdio da će biti na tragu ondašnjih igara. Lukavo je iskoristio nesmotrenost gostiju postigavši vodeći gol Šibenika. Imao je još nekoliko vrlo dobrih prodora i u potpunosti je zaslužio veliki pljesak domaćih navijača na Šibićevcu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!