Ostali sportovi

Nijemci previsoka prepreka, Hrvatskoj srebro

Deni Kirinčić • utorak, 27.03.2007.

Muška stolnoteniska reprezentacija završila je svoj nastup na europskom prvenstvu u Beogradu osvojivši srebrnu medalju. U finalu, bez izgubljenog meča, bili su bolji Nijemci koji su osvojili prvu momčadsku titulu. Unatoč porazu, Hrvatska je ostvarila velik uspjeh samim plasmanom u finale i time za muški stolni tenis osvojila prvu europsku momčadsku medalju...

Nijemci su opravdali svoju veliku ulogu favorita i puno teže od očekivanog uzeli zlatnu medalju. Hrvatska se pokazala kao dostojan protivnik i uz puno sreće, Nijemci su prošli bez izgubljenog meča. Prvi meč započeli su neporaženi Timo Boll i naš najbolji stolnotenisač Zoran Primorac.

Susret je obilježila odlična igra Bolla koji nije dao previše prostora Primorcu da nametne svoj način igre. Nakon što je prvi set izgubio sa 11:8, Primorac je počeo bolje i poveo sa 7:3. Vodstvo nije dugo trajalo, i nakon nekoliko minuta Boll je uzeo set sa osam poena u nizu. I u trećemu je Primorac pružao vrlo dobar otpor i kod 10:9 stigao do prve set lopte. Ipak, Boll se ponovno pokazao jačim i sa tri poena u nizu donio Njemačkoj prvi bod.

Sljedeći na redu bio je hrvatski Kinez Tan Ruiwu koji je za protivnika imao njemačkog Rusa Dimitrija Ovčarova. Oboje su krenuli vrlo agresivno, ali je Ovčarov bio taj koji je imao konce u rukama zahvaljujući neugodnim servisima na koje Tan nije imao riješenja i prvi set je završio 11:8 u korist Nijemca. Poput Primorca, Tan je krenuo puno bolje u drugi set, ali on nije propustio priliku i sa 11:4 izjednačio rezultat.

Treći je bio neizvjestan i do 6:6 išlo se poen po poen kada je Ovčarov došao do 8:6. Tan se vratio na 8:8, ali je Ovčarov sa tri poena u nizu došao do 2:1 u setovima. Tan je ponovno bolje zaigrao nakon izgubljenog seta i sa 11:6 uzeo set nakon serije od sedam uzastopnih poena. U petom je nažalost ponovno Nijemac rano preuzeo kontrolu i nakon lakše ozljede ruke Tana završio priču sa 11:5 i donio drugi bod svojoj reprezentaciji.

Naša zadnja nada ostala je u liku Roka Tošića koji je imao težak zadatak protiv Christiana Sussa. Ipak, Tošić je u meč ušao hrabro i nakon 5:1 kontrolirao prednost i dobio prvi set sa 11:8. Isti scenarij samo s druge strane ponovio je Suss koji je održao početnu prednost i sa 11:7 uzeo drugi set.

Set koji je uslijedio bio je najduži danas. Tošić je u njemu pokazao pravu borbenu igru spasivši četiri set lopte (10:6), a nakon nekoliko svojih set lopti napokonje uzeo set sa 15:13. Ipak, ni u ovom susretu Hrvati nisu došli do željenog boda. Suss je u sljedeća dva seta uspio nadjačati Tošića i ponovno sa 3:2 donio veliko slavlje Njemačkoj.

U ženskoj kategoriji naslov je pripao Mađaricama koje su sa 3:0 bile bolje od Ruskinja.

Europsko prvenstvo u stolnom tenisu, Beograd, 27.3.2007., finale, :Njemačka - Hrvatska 3:0, Boll - Primorac 3:0 (11:8, 11:7, 12:10), Ovčarov - Tan Ruiwu 3:2 (11:8, 4:11, 11:8, 6:11, 11:5), Suss - Tošić 3:2 (8:11, 11:7, 13:15, 11:9, 11:8).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!