Vodeni sportovi

1100 veslača na Croatia Openu

Sportnet • četvrtak, 12.04.2007.

Najveća veslačka priredba u Hrvatskoj "Croatia Open" koja se ove godine održava po 24. put pod pokroviteljstvom grada Zagreba i Zagrebačkog športskog saveza održat će se 14. i 15. travnja na regatnoj stazi ŠRC Jarun...

Organizator tradicionalne međunarodne veslačke regate, Veslački savez Zagreba, uz pomoć veslačkog kluba "Croatia" koji redovito daje organizacijsku potporu regati, ove godine okupit je 49 veslačkih klubova iz 8 europskih zemalja (Slovenija, Austrija, Italija, Srbija, Izrael, Italija, Turska i Hrvatske) sa vrhunskim natjecateljima u svim dobnim kategorijama.

Većina veslača koji nastupaju na ovoj regati predstavnici su reprezentacija svojih zemalja te sudionici i osvajači medalja sa Svjetskih prvenstava ili Olimpijskih igara. "Kao jedna od najjačih veslačkih natjecanja u ovom dijelu veslačke sezone, Croatia Open će i ove godine donijeti uzbudljive utrke i odgovor na pitanje koje su posade spremne ove godine ostvariti najbolje rezultate na domaćim i međunarodnim regatnim stazama.", izjavio je direktor regate Slavko Mezdjić

Ove godine očekuje se preko 1100 veslača, koji će u 44 finalne utrke kroz dva dana u svim dobnim kategorijama nastupiti u više od 654 posada. Posebno vrijedi istaći fantastične slovenske posade: olimpijske pobjednike iz Sydneya i srebrne iz Atene u dvojcu na pariće Iztoka Čopa i Luku Špika, te brončani četverac bez kormilara sa Svjetskog prvenstva U23 iz 2004. godine, koji će odmjeriti snagu sa našim olimpijskim kandidatima. Od hrvatskih posada posebno nas raduje nastup članova srebrnog dvojca i četverca na pariće juniora, Hrvoje Jurina i Tomislav Holi, Damir Martin i Valent Sinković, svi iz Zagreba.

Tradicionalno, na regati Croatia Open postoje i dvije memorijalne utrke: trka dvojca bez kormilara za juniore pod nazivom "Niko i Jure" (dva mlada veslača VK Croatia smrtno stradala u domovinskom ratu) te utrka osmeraca mlađih juniora pod nazivom "Zdravko Grahovac" (Z.Grahovac bio je dugogodišnji veslački djelatnik i predsjednik VK Croatia).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!