Zimski sportovi

Srpski hokejaši napadnuti u Zagrebu

Zoran Zdelar • subota, 14.04.2007.

Jučer poslijepodne na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića napadnuti su srpski hokejaši koji sudjeluju na Svjetskom prvenstvu Divizije II. Napalo ih je nešto više od 20 osoba, no srećom nitko nije bio ozlijeđen u toj mjeri da je morao zatražiti liječničku pomoć...

Nemile scene mogle su se jučer vidjeti na glavnom zagrebačkom trgu oko 17 sati. Grupa srpskih hokejaških reprezentativaca napadnuta je dok je šetala gradom. Prema tvrdnjama srpskih reprezentativaca, oko 25 osoba obučenih u dresove Dinama i hrvatske reprezentacija ih je napala, a ubrzo se priključilo napadu i nekoliko slučajnih prolaznika.

Ipak, policija je očito brzo intervenirala s obzirom da nitko od napadnutih osoba nije ozlijeđen u toj mjeri da bi morao zatražiti liječničku pomoć, već su prošli tek s pokojom ogrebotinom.

Sukob je bio (najvjerojatnije) isključivo na nacionalnoj osnovi, a nakon što su policajci uzeli izjave napadnutih otpratili su ih do hotela u kojem su smješteni, a koji će se nakon ovog događaja zasigurno motriti. Radi se o sramotnoj reakciji grupe ljudi koja je najvjerojatnije izazvana također sramotnim provociranjem određenih srpskih hokejaša 4.000 posjetitelja Ledene dvorane tijekom utakmice protiv Hrvatske kad su dizali tri prsta u zrak u trenutku kad su bili u rezultatskom zaostatku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!